Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (111)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně jednoduchý film, ale zato dokonale akční. Po zhlédnutí filmu V nemilosti, který je dokonalým uspávačem hadů jsem si 1 shot fuck fuckt užila. Akce kam se podíváš a neustále to šlape. Výborná choroška bojových scén a kamera, která jede jakoby bez střihu. Prostě a jednoduše sqěle chutnající jednohubka. Za mě 75% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

V tomhle angličtinu zbožňuju: “jediná šance”, “jeden výstřel”, “jeden záběr”. To vše může znamenat název filmu “one shot”. A když myslí “vše” tak ve smyslu vše najednou. Film natočeny na jeden záběr (tohle je vždy fuška vymyslet kompozici tak, aby záběr vypadal nepřerušen a zároveň fungoval jako vypravěč děje), kde postavy mají jedinou šanci na odhalení velkého útoku (kdy stačí jeden výstřel a mají prd). Vážně dokonalé. A funguje to. Naprostá pecka je jak postavy reagují (třeba na prostřelený hasicí přístroj), jak se musejí adaptovat (zásobníky mají omezenou kapacitu) a díky tomu působí vše přirozeně a živě. Bohužel se nevyhneme kopancům (ne těch co umí Adkins, ten nepředvede žádný), protože pro zachování dynamiky padají občas nesmyslná rozhodnutí (př. voják s prostřelenou plicí se udusil jen proto, že nikdo neumí ošetřit střelné zranění hrudníku… jako fakt elitní jednotka nemá polní trauma výcvik?). Suma sumárum je to ale stále jeden z nejlepších filmů Scotta Adkinse a letos nejlepší akční film co jsem viděl. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak to byl nářez jedna radost, jen mi vadila jedna věc. Proč sakra, když teroristické  komando přepadne základnu, obránci nepoužijí dosud plně funkční vrtulník a nešijí to nich z jeho kulometů,nedej Bože něčím více, nýbrž si počkají, až to do něj směsice Arabášů napálí granátometem? No nic, no... jinak film měl spád, prvně v životě mi nevadilo nasnímání nestatickou kamerou, což jinak nesnáším a musím uznat, že Adkins umí. To byla radost vidět, jaké má pohyby, že je schopen předvést se tak, že u věříte, že je člen SEAL. Krom sympatického vzhledu má skvělý úsměv. Takže film utekl jako voda a já zase viděla tu chlapskou ješitnost, manipulaci, odvahu i fanatismus, který zabíjí vše živé. Covid všech variant na vás! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dějově nenáročný, ale vkusně provedený akční snímek. Nutno podotknout, že si mnohem více cením první poloviny, jenž je mnohem uvěřitelnější a nese se alespoň s nějakým náznakem dějového zvratu. Zato druhá polovina už se pouze soustředí na nepřemožitelnost Scotta Adkinse, který se rozhodl porazit všechny nepřátele úplně sám. Asi to stojí za shlédnutí i když je to jen další zapomenutelný průměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jednozáběrový taktický nátěr s teroristama a nekompromisním Adkinsem! Scott Adkins je zajímavý tím, že jednou za rok v té hromadě nesympatických a levných béček natočí i kloudný film a tohle bych zařadil do jeho svaté Trojce ( Accident Man, Avengement, One Shot) samozřejmě vše po Boykovi. Dlouho jsem film odkládal, trailer mě moc nezaujal, jevilo se mi to levně a moc rutinně, ale z nudy jsem filmu šanci dal a jsem překvapivě spokojen. Elitní komando Navy Seals má za misi transportovat vězně z ostrovního vězení, kde jsou brzy uvězněni a pod útokem radikálů, kteří si pro vězně přišli taktéž. To, že je film okořeněn o terorismus dodává té celé béčkovosti pěkný Šmrnc a místy jsem zavzpomínal i na Bayovo 13 Hodin. Taktické přestřelky na jeden záběr jsou určitě lepší než prostříhané od Megatona, kde jde hovno vidět, takže i v tomhle ohledu si mě film získal. Ano v některých aspektech je film hloupý ( Náklaďák, který s radikály přijede má snad uvnitř továrnu rekrutů, protože s původních 30 tam za celý film zařve tak 150), ale když se nad tímhle člověk povznese, tak si film bez přemýšlení rozhodně užije. Akce působí realisticky ( fightů je sice na Adkinsové poměry hodně málo, ale ten poslední stál za to) a potěší i dlouhá Stealth akce alá Splinter Cell, kde Adkins likviduje s nožem jednoho protivníka za druhým. Komando se chová taktéž profesionálně a ústřední záporák je neskutečně nesympatická radikální svině, takže myslím, že tvůrci s minimálním rozpočtem dodali divákům víc, než mohli. Znova si to sice nepustím, ale na jedno podívání fajn akční záležitost. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • V úvode filmu sa dozvedáme, že sme na utajenej základni niekde v Poľsku. Preto nedáva zmysel, aby nákladiak, ktorým prídu teroristi, mal pravostranné riadenie. (Johnny.ARN)
  • Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)
  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)

Reklama

Reklama