Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (111)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Když si o tom nic nezjistíte předem, budete určitě za začátku docela mile překvapení. Proběhne nějaký to sblížení s postavama, nastínění problému, první akce, tam si najednou všimnete, proč že se to vůbec jmenuje One Shot! Mě to fakt trklo až u přestřelky s náklaďákem. A říkáte si wow, to je mazec, ono je to fakt dobře natočený, vymyšlený! Jenže čím víc postupujete ve filmu dál, začíná to být čím dál větší nuda, přestože mají tvůrci snahu tam udělat nějakej ten twist. Přiznám se, že poslední půlhodinu, kde by to vlastně mělo gradovat, jsem už sledoval více méně jedním okem a moc se nesoustředil. A to je špatně... jakmile film takhle upadne, je to v řiti. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod, proč Scotta Adkinse považuji v současnosti za neohrozitelnou akční hvězdu číslo 1, je jeho nekompromisní mistrovské bojové umění, které dává světu na obdiv ve většině svých nadupaných řezničin, jenže jakmile místo ran a kopů začne využívat dalších prostředků, už to taková hitparáda není a s tím mám právě krapet problém i v tomto filmu, jehož kvalitu a zábavnost tím ovšem v žádném případě nesnižuji, jen mám prostě Adkinse raději ve filmech, kde se od úvodních titulků až po ty závěrečné probije, než prostřílí, ale fajn, respekt mám nakonec i k této střílečce, jejímž nejvýraznějším prvkem je každopádně určitě fakt, že je natočena prakticky na jeden záběr, což je zatraceně osvěžující a efektní nápad, který se navíc ujal a vytvořil tak z One Shot vážně dynamickou a intenzivní jízdu, kde se závěru nedožije skutečně mnoho postav a příliš odpočinku si tu tedy divák vážně neužije. Zápletka je jinak očekávaně dost jednoduchá, nicméně i tak dokáže navodit párkrát momenty napětí, každopádně celá je podřízena hlavně co nejvíce akčním pasážím, a těch tu je vážně hodně, zároveň je ona akce i dost drsná a nekompromisní, i když u Adkinsových filmů jsme zvyklí ještě i na mnohem větší jatka, základem ovšem je, že působí přesvědčivě, přehledně a na finanční stránku filmu i dost kvalitně. Normálně bych tak hodnotil asi i výš, nicméně právě vzhledem k ostatním Adkinsovým filmům budu tentokrát přísnější, jelikož od něj prostě vždy čekám naprostý top akční zážitek, a toho jsem se v případě One Shot nedočkal, jako béčková akční palba nicméně určitě silný nadprůměr. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James Nunn /Towerblock  2012/ natocil uz jeden film sa dalsim Anglanom Jackom O´Connellom. Pokial O´Connell je u mna doteraz zahada _ stale neviem, ci vie hrat ci nevie hrat - u dalsieho Anglana menom pan Adkins som si naprosto isty, a to ze hrat nevie. Ovsem stale aj so svojou brutalnou kondickou je  schopny natocit vyborny akcny film.  Predpokladal som, ze sa pan Adkins zapletie s nejakou trojpismenkovou organizaciou - a fiha, on sa zaplietol so stvorpismenkovou organizaciou. Trochu vysoko idu tvorcovia  - zakladna s vaznami, boj s islamskym tenorom, pardon terorom, washington, odpalenie bomby tam volakde vo washingtnonskom prdelakove  - ako vysoko ide Krujz v Misn Imposibl, tak tvorcovia idu aj tu hodne vysoko. Dobre, no nejak to prejdem. Kazdopadne brutalne natocena akcia neda vydychnut, a zrejme aj tie rvacky tocili striedavo na zahrade pana Rezisera a u pana Adkinsa - teda predpokladam, ze nebyva v nejakej anglickej kralikarni   :  76 % ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Keď sa ľudia dozvedia čo robím, každý sa ma pýta koľko ľudí som zabil. Nikto sa ma ešte neopýtal koľko ľudí som zachránil.“ Už ani Adkinsova brada nie je zárukou kvality. One Shot (veľmi príhodný názov) je film, ktorý sa tvári ako natočený na jeden záber. S výnimkou úvodných pár minút ide o nepretržitú strieľačku, takže hráči Counter Strike si prídu na svoje. Mne tento videoherný štýl nič nehovorí, už po zhruba piatich minútach mi tá nepretržitá akcia pripadala byť strašne monotónna, a tak príjemným spestrením boli pre mňa iba (asi) tri bitky, kde Scott pre zmenu predvedie neskutočne rýchle ruky. Kvôli evidentne nízkemu rozpočtu tento raz James Nunn nemohol použiť žiadny kamerový filter (ak to bol zámer, aby film pôsobil surovo a drsne, tak nevyšiel) a natáčanie prebiehalo na Adkinsovej záhrade, čiže exotické lokácie načakaje. Takže zhrnul by som to tak, že síce je vidieť, že chalani pred aj za kamerou sa snažili, no tento typ filmu sadne hlavne hráčom PC hier, ku ktorým sa už zopár rokov neradím. 25 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chválím tvůrce za nápad natočit film, aby působil jako jeden nepřerušovaný záběr. Tímto nápadem si však zároveň na sebe ušili bič a nezkušenost tak je v komplikovaných scénách vidět, stejně jako nižší rozpočet. V rámci nenáročné akční zábavy a filmografie Scotta Adkinse, se přesto jedná o jeden z těch lepších filmů, přestože bitek si zde divák moc neužije. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)
  • V úvode filmu sa dozvedáme, že sme na utajenej základni niekde v Poľsku. Preto nedáva zmysel, aby nákladiak, ktorým prídu teroristi, mal pravostranné riadenie. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno