Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (111)

borec999 

všechny recenze uživatele

James Nunn a spol. dokázali aj s nízkym budgetom natočiť akčný film na 1 záber bez použitia strihu, pričom odrozprávali pomerne celistvý príbeh, ponúkli množstvo akcie a nepôsobili pritom ani na chvíľu amatérsky či smiešne. Takáto technika točenia si z technického hľadiska a filmárskej náročnosti zaslúži pochvalu, je to ale i dvojsečná zbraň. Použitie 1 kamery a žiadneho strihu pri prestrelkách a bitkách totiž spôsobilo, že si akciu divák nevychutná tak ako pri klasickom filme. Príbeh je okej, Adkins a aj ostatní herci tiež. Pochváliť sa dá aj snaha o realisitickosť- počítajú sa náboje, dočkáme sa i viacero tichých likvidácií miesto nelogických nájazdov do hordy protivníkov, vzájomnej komunikácii pri prestrelkách, krytiu a rôznym iným vychytávkam. Prestreliek je dosť, možno až príliš a ja osobne som sa ich práve vďaka štýlu ich točenia veľmi rýchlo prejedol (a tiež pri nich vidieť nižší rozpočet- hlavne pri efektoch streľby). Súboje prídu na rad hlavne v druhej polovici, je ich omnoho menej, ale chereografia nie je najhoršia. Posledná cca 20 minútovka s Adkinsom ktorý postupne pozabíja asi 10 ľudí v intenzívnom úseku je výborná a vrchol filmu. V rámci béčok zbuchanych za pár miliónov jasný nadpriemer, ako býva u Adkinsa poväčšine zvykom... 70% ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Nové akční béčko, které bych řadil do kategorie velmi zábavných. Příběh samozřejmě naprosto banální, ale akce slušná a překvapivě i celkem uvěřitelná (aspoň občas). Scott dostane opravdu dostatek prostoru, ukazuje práci s nožem, zastřílí si a dostane se i do několika bitek, takže dobré akční choreografie je tu dost. Ostatní herci včetně hlavního záporáka jsou taky fajn a celkově je to prostě dá se říct jedna velká nepřetržitá akce, takže na nudu nepřijde řeč. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film pojednává o střetnutí sil světla a temnoty na pozemku podfinancované dceřiné firmy společnosti Guntanámo, Inc. umístěné na polském ostrově. Zápletka nepřinesla vlastně nic nového; na jedné straně zákeřní teroristé, na druhé hrdinné americké komando a dál už je to jasné. Neskutečně mě otravovalo, jak Tuleni neustále upozorňovali všechny okolo na to, že mají manželky, děti a všechny ostatní rodinné hodnoty, které budou spolu se svobodou a vlastí bránit za každou cenu, ale hlavně by se k nim chtěli opět vrátit. Po takových projevech je zkušenému divákovi jasné, že se moc návratů konat nebude, a na slzotvorbu u citlivých hospodyněk je zaděláno. Udivila mě chabá obrana důležitého objektu (příletem Tuleňů se zdejší obranyschopnost zvýšila alespoň o osmdesát procent), ještě víc mě ale překvapilo, kolik teroristů se vejde na korbu standardního náklaďáku. Respekt. Scénář nestál za mnoho, všechno bylo už od pohledu příšerně levné, ale zato akční scény byly natočeny velice slušně. Docela by mě zajímalo, jak by celá záležitost vypadala s lepším financováním. 3*- ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím tedy všem, kdo se na tomhle filmu podlíleli smeknout poklonu, protože v béčkových vodách, takhle výrazný a průbojný film, už dlouho nebyl. To co tady kameraman a střihač předvádějí, je tedy práce profesionálů a díky tomu intenzita akčních scén je vyšší. A ta hudba, celý ten soundtrack je hrozně agresivní a celé to jen hypuje a celý ten mix, mi dělal problémy vydechnout, protože kdybych vydechnul, o něco bych přišel. Ze začátku je takový jako dobrý, ale po té co Adkins vyleze ven na procházku a cestou zkosí polovinu padouchů, tak v tu chvíli začíná to pravé žrádlo, které ke konci se jen vystupňuje na maximum. Navíc film je totálně nekompromisní a jde proti určitým zavedeným pravidlům, která v béčkových filmech figirují už po roky, Sou však dvě negativní věci, které tady bohužel sou, a to že tohle by měl být seriál, o nějakých šesti až osmy dilech, s tím že by se tenhle film rozdělil na první dvě epizody a zbytek, by pokračoval ve Washington, D.C. Což mně přivádí k druhé negativní věci, a to je příběh, který sice je béčkový, ale funguje výborně a to díky postavám a jejcih motivací. Ono to celé díky konci, vyzní do prázdna a je tam spousta otázek, které visí ve vzduchu a silně pochybuji že si někdy dočkáme odpovědí. Kdyby tvůrci s tímhle konceptem, přišli za nějakou stremovací službou, tak by jim ta stremovací služba padla k nohám, protože tohle by mělo maximální úspěch. Dávám sice čtyři, ale na druhou stranu, bych nejraději dal sto hvězdiček. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[20%] Bohužel, ONE SHOT šlo naprosto mimo mě. Adkinse mám opravdu rád a i tento režisér natočil pár solidních kousků, jenže k čemu mi to je, když mi nesedl tenhle styl rádoby „na jeden záběr“. Docela se mi z toho točila hlava. V neakčních scénách pozorovat jen jednu kameru, to bylo děsný. Když přišla AKCE, tak ani ta to u mě nezachránila. Uznávám určitou snahu, ale holt mi to nesedlo. Adkins se zde snaží, párkrát řeže nožem, trochu se pere, především teda střílí. Ale i tak jsem si akční sekvence neužil.  No, těžko se mi to hodnotí …. Chyba je tentokrát spíš ve mě …. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)
  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)
  • V úvode filmu sa dozvedáme, že sme na utajenej základni niekde v Poľsku. Preto nedáva zmysel, aby nákladiak, ktorým prídu teroristi, mal pravostranné riadenie. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama