Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím tedy všem, kdo se na tomhle filmu podíleli smeknout poklonu, protože v béčkových vodách, takhle výrazný a průbojný film, už dlouho nebyl. To co tady kameraman a střihač předvádějí, je tedy práce profesionálů a díky tomu intenzita akčních scén je vyšší. A ta hudba, celý ten soundtrack je hrozně agresivní a celé to jen hypuje a celý ten mix, mi dělal problémy vydechnout, protože kdybych vydechnul, asi bych o něco bych přišel. Ze začátku je takový jako dobrý, ale po té co Adkins vyleze ven na procházku a cestou zkosí polovinu padouchů, tak v tu chvíli začíná to pravé žrádlo, které ke konci se jen vystupňuje na maximum. Navíc film je totálně nekompromisní a jde proti určitým zavedeným pravidlům, která v béčkových filmech figirují už po roky. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatické béčko natočené jakoby na jeden záběr. Děj se odehrává v podstatě na jedné vojenské základně a akce je požehnaně, především přestřelky, ale dojde i na pár hezkých likvidací s nožem a trochu soubojů. Stealth akce v půlce je parádní, Adkins fajn. I přes nízký rozpočet, slušné 4 hvězdy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednozáběrová akční švanda pro nenáročné. Speciální vojenská jednotka doplněná o agentku už ani nevim čeho má za úkol převézt důležitého vězně, v čemž se jim snaží zabránit jednotka islamistických žoldáků. Střílí se tu ze všeho možného, sem tam něco vybouchne, dojde i na pěsti protože Adkins a n+kolikrát se na obou stranách zablýsknou nože. Teroristi samozřejmě používají taktiku "nas mnogo", takže padají jak hrušky, což bych jindy asi kritizoval, ale tady je to natočené v takovém staromileckém duchu, že to snad ani nemohlo být jinak. Plus potěší i těch pár známých ksichtů, které které kdysi ve světě filmu něco znamenaly. Za mě spokojenost. 70% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem si nemohl zvyknout na jednu kameru, s níž byl točen celý film na jeden zátah. Neustálé přeskakování hned v úvodní scéně ve vrtulníku z jednoho na druhého mě lezlo tak na nervy, že jsem to už chtěl vzdát. Nakonec mě celý film svou neskutečnou atmosférou a napětím dostal. Hlavní hrdinové padají jak mouchy, nejste si jistí kdo přežije. Jakobych se díval na pc střílečku, natočeno jak hra. Možná to byl účel, ale tentokrát mě zaujal. A ta kamera se mě taky nakonec zalíbila. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

James Nunn a spol. dokázali aj s nízkym budgetom natočiť akčný film na 1 záber bez použitia strihu, pričom odrozprávali pomerne celistvý príbeh, ponúkli množstvo akcie a nepôsobili pritom ani na chvíľu amatérsky či smiešne. Takáto technika točenia si z technického hľadiska a filmárskej náročnosti zaslúži pochvalu, je to ale i dvojsečná zbraň. Použitie 1 kamery a žiadneho strihu pri prestrelkách a bitkách totiž spôsobilo, že si akciu divák nevychutná tak ako pri klasickom filme. Príbeh je okej, Adkins a aj ostatní herci tiež. Pochváliť sa dá aj snaha o realisitickosť- počítajú sa náboje, dočkáme sa i viacero tichých likvidácií miesto nelogických nájazdov do hordy protivníkov, vzájomnej komunikácii pri prestrelkách, krytiu a rôznym iným vychytávkam. Prestreliek je dosť, možno až príliš a ja osobne som sa ich práve vďaka štýlu ich točenia veľmi rýchlo prejedol (a tiež pri nich vidieť nižší rozpočet- hlavne pri efektoch streľby). Súboje prídu na rad hlavne v druhej polovici, je ich omnoho menej, ale chereografia nie je najhoršia. Posledná cca 20 minútovka s Adkinsom ktorý postupne pozabíja asi 10 ľudí v intenzívnom úseku je výborná a vrchol filmu. V rámci béčok zbuchanych za pár miliónov jasný nadpriemer, ako býva u Adkinsa poväčšine zvykom... 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)
  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)
  • V úvode filmu sa dozvedáme, že sme na utajenej základni niekde v Poľsku. Preto nedáva zmysel, aby nákladiak, ktorým prídu teroristi, mal pravostranné riadenie. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama