Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (323)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový temný (myslím tím, že je ve filmu pořád tma) mysteriózní film. Určitě je zde stěžejní Christian Bale, který celý film táhne. Harry Melling je zvláštní týpek a chvíli jsme si na jeho podání Edgara Allana Poea musel zvykat. Ve filmu je sice pár scén, které mohly být kratší, ale jinak děj filmu nenudí. Na závěr pak čeká diváka velké překvapení. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I přes mou náklonnost k pomalým filmům se mi tenhle vlekl jako smrad. A spíš než pochmurný mi přišel zdlouhavý, rozvláčný. Pomohl by schopnější režisér, nebo o půl hoďky kratší stopáž, nebo obojí. Knižní předloha přitom vypadá dobře, podle anotací. Ale při filmu máte pocit, že třeba zakomponování postavy kadeta Poea do příběhu je pouhý komerční kalkul. A nepříliš vydařený, protože jeho představitel je ukrutná držka a hraje (resp. přehrává) ukrutně pitomě. Závěrečné rozuzlení je však (i díky "Poeovi") překvapivé, ale jestli mi ty víc než dvě hodiny života stály za to, si nejsem úplně jistý. Nakonec zaokrouhluju nahoru, a to ze dvou důvodů: 1.Bale, 2.Anderson. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Veliká spokojenost! Dostal mě vizuál, způsob vyprávění a celý příběh. Na tomhle filmu je dobré úplně (skoro) všechno. Měla jsem pouze menší problém s poslední půlhodinou. Předloha u nás nevyšla a mě by moc zajímal případný odklon od ní nebo jak a především kdy byl na řadě závěrečný twist. Protože v časové stopě je divákovi jasné, že se ještě bude něco dít. Že tam bude ještě nějaká kulišárna. S tou jsem problém neměla. Pouze s jejím zpracováním. Což mi pouze haprovalo, než že by to byl nepřekonatelný problém. Právě naopak. Jo, moc jsem se bavila  :) 4,5/5 :) ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

Za mě slušná filmařina.  Mysteriózní příběh v pomalejším tempu, ale napětí a temnota mu nechybí. Originální rozuzlení taky dobrý. Herecké výkony skvělé, hlavně  Christian Bale a Harry Melling. V menších rolích mě udělali radost  Robert Duvall,  Timothy Spall a samozřejmě  Charlotte Gainsbourg. Postava  Edgara Allana Poea potěšila a beru jako třešinku na dortu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak mi v poslednom čase pripadá, že sa za produkciu od Netflixu, začína platiť iba za značku. Každý vieme, v akých ďalších priemyselných odvetviach to platí ( ´´skvelé´´ značkové burgre, či ´´nesmrteľné topánočky´´, či oblečenia ). Štedrý rozpočet, hviezdne obsadenie a hlavne už virózne prijímaná tvorčia sloboda ( ktorá už nemá so slobodou nič spoločné, pretože ide len o dovolené, arogantné masírovanie ega ), nedosahujú diváckych výsledkov. A to už nehovorím, akým PR znásilňovaním sa tie ktoré snímky streamovacích TV, dostanú do nominácii na kedysi KINO FILMOVÉ ceny. Úpadok je jasný, každopádne ale česť výnimkám ( MONOKEL medzi ne nepatrí ). ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Názov filmu pochádza z nasledujúcich slov: "Jedno z jeho očí sa podobalo na oko supa - bledomodré oko s fóliou. Vždy, keď na mňa padlo, stuhla mi krv, a tak som sa postupne - veľmi postupne - rozhodol, že starca pripravím o život, a tak sa toho oka navždy zbavím." Z knihy Edgara Allana Poea "The Tell-Tale Heart". (molcan2)
  • Hoci sa film odohráva v USA a postavy sú americké, väčšinu obsadenia tvoria Briti. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama