Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (324)

Morien 

všechny recenze uživatele

Dávám dvě hvězdičky, i když vlastně nevím proč. A tak přemluvila jsem se, snížím na jednu. Film se tak strašně vleče, až ve skutečnosti stojí na místě, a žádné vnitřní napětí ten vykolejený kolos nedrží pohromadě. Snad to chtělo být mysteriózní slow burn detektivkou, ale asi tak jenom první třetinu, potom se najednou pátrat přestane a veškerou stopáž opanuje Edgarovo randění a vyšetřovatelovy halucinace, a potom se hodinu už jenom čeká na konec, který se nám polopatě staticky vysvětlí. Kde jsou ty časy, kdy jsem každou Baleovu slzu na plátně ronila i já jako divák z pohnutí nad jeho hereckými schopnostmi. P.S.: Když v detektivce někoho ukážete, jak si myje ruce v potoce, tak jako byste mu pointu filmu napsali na čelo. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Pomalá nezáživná detektívka s prípadom, ktorý ma vôbec zaujal a tým pádom ma film ničím ďalším nebavil. Má to ale pekný filmový vizuál a solídne herecké obsadenie, ktoré ale nič extra nepredvádza. Po 40tich minútach som to vypol. Fanúšikovia detektívok by to snáď raz dopozerať zvládnuť mohli. Takže hviezdy tentoraz neudelím. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

OBĚŤ JE NEJVĚTŠÍM DŮKAZEM LÁSKY“…  Je to pomalý, chce to bejt tajemný a snaží se to vytvářet atmosféru, jako v nějakým gotickým hororu. Nevěřím jim to! Je to umělý a Bale v podstatě nemá co hrát. Pravda, příběh je smutnej. Ale stejně smutný je, že nejzajímavějších je posledních 15(?) minut, ve kterých se jen mluví…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2003 napsal Louis Bayard, neznám. 2.) Smrt považuju za uchvacující poetický téma.  ///  Thx za titule „Vixo“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa hlavný prípad vyriešil 20 minút pred koncom, pýtal som sa, o čom to bude. Napadlo mi, že asi o dojemnom ukončovaní osudov jednotlivých postáv a o tom, čo sa následne stalo z Poea. Tvorcovia ma však dostali a nečakane vytiahli z rukáva tajné twistové eso. Ono je to pekný zvrat, o to pokoj. Ale niečo mu chýbalo a hoc s ním bol film v konečnom efekte zaujímavejší, zároveň som sa nevedel zbaviť myšlienky, že mal byť bez neho. Paradox. Herecké výkony dobré, atmosféra príjemne pomalá, tiesnivá a ruka v ruke so zimnou prírodou mrazivá. Ale celé je to neustále niekde uprostred, aj sa to slušne rozbehne a čakáte veľké veci a tie sa napokon nedostavia, ale zas nie je to ani fiasko. Koľko objavíte hercov z potteroviek? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mellingův herecký projev mě první půlhodinu strašně iritoval, ale pak si to nějak sedlo. On je zvláštní týpek. Kdysi jsem někde četl, že každý člověk má nějaký ekvivalent zvířete, tak on je v mých očích netopýr. Jestli někdy bude remake Nosferata, hlasuju pro něj všemi končetinami. Jinak se mi strašně líbil vizuál, poctivý exteriéry, moc se mi líbilo to svícení svíčkami a ten poutavý kontrast, co to vytvářelo, atmosféra byla lahůdková, ta zima tomu přidala strašně moc. Tempo filmu bylo ok, tyhle pozvolna vyprávěné příběhy jsou moje parketa, pointa v závěru po prvním odhalení mě překvapila. Nemám s tímhle filmem problém, na rozdíl od zde již přesycených kolegů. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu, New Wilmington a Moraine State Park (Pensylvánia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 29. novembra 2021 do 25. februára 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama