Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 1

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nechápem tým hodnoteniam. Ani očakávaniam. Penna rozohráva rovnakú hru ako vo svojom ľadovom Arctic, hoci tam viac dbal na atmosféru prostredia. Tu na druhú stranu dokazuje, že vie pracovať s dialógmi a emóciami, hoci na tie vizuálne vnemy tu nie je až toľko miesta. To ale nevadí. Ten film je uveriteľný, logicky zmotivovaný a emočné priamy, pričom neskĺzne do pátosu. Kendrickovú nemusím, ale tu? Tu mi vôbec nevadila. Možno by som uvítal trošku tej melancholickej atmosféry akú mala Ad Astra, ale v zásade je to len taká bohapustá výtka aby sa nepovedalo. Je to dobrý film. A funguje. A hlavne nie je vôbec hlúpy. Hudba perfektná a Daniel Kim ma zase raz presvedčil, že mu chýba dobrý agent, ktorý by jeho talent využíval viac. Teraz už len poprosím Pennu nech spraví ešte survival film na mori, v džungli a možno ešte na púšti. Nech má kompletku. Takmer dokonalé. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Zveriť svoj život do rúk pofidérnej súkromnej vesmírnej agentúry môže iba psychopat, samovrah alebo človek, ktorého IQ je len o málo vyššie ako priemerná izbová teplota. Preto kapitánka tejto prazvláštnej misie na Mars velí svojej posádke aj s vedomím, že kozmická loď bola skonštruovaná pre dvoch pasažierov, ale agentúra - asi aby ušetrila - riskne pasažierov troch. A to ešte kapitánka netuší - ako by aj pri svojich veliteľských schopnostiach a úsudku mohla - že v "podpalubí" sa vezie štvrtý člen. Asi agentúra v rámci šetrenia ušetrila aj na bezpečnosti. No a absencia dostatku kyslíka pre dvoch nadbytočných pasažierov na seba samozrejme nedá dlho čakať... A divákovi ostáva iba modliť sa, aby na nezopovednosť, idiociu a diletantstvo zhynuli iba jedinci pre ktorých je slovo svedomie a zodpovednosť len ďalšia bezobsažná fráza. Idiocia tohto filmu bohužiaľ nie je sci-fi ale krutá realita. (22.4.2021) ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NIKDY SI NEZVYKNU NA TO, JAK MÁLO MATERIÁLU JE MEZI NÁMI A VESMÍREM." Kupodivu, tyhle komornější věci Netflixu celkem jdou, tam kde není potřeba větší komparz, tam je Netflix jako doma. A platí to i o vesmíru... Samozřejmě tady to platí jen tehdy, když vytěsníte hybný moment celé historky - utajený pasažér ve vesmírné raketě? Našli ho pod přišroubovaným poklopem, uff... Navíc všechna ta báječná paranoia, která za tím mohla být, je šmahem odvržena, prostě ber to tak jak je, milý diváku... Ok, beru, zbytek se mi totiž celkem líbil, herci ušli, Collettová skvělá, prostředí působilo reálně a všechny ty vesmírné skopičiny prý vychází ze skutečných teorií. Vesmírná dramata já můžu. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Panebože, tak vyprázdnený a zbytočný film som už dávno nevidel. Stará zlatá Gravitácia. Väčšinu filmu sa tu banálnym spôsobom rieši ako obetovať alebo zachrániť černoška. A na záver k tomu pár akože hrdinských kúskov, pri ktorých by sa červenal aj Žorž Clúnyj. O čom to vlastne bolo? Medzi riadkami sa dá síce čítať nejaký multi-kulti kontex, no toho už je človek prežratý, takže nudilo na dvakrát. Jediné svetlo tam bola Anna Kendrick, naopak, Toni Collette je tu rušivý element. Skrátka, strata času. Podpriemer. 40/100 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Mladý režiser Joe Penna zaujal už svojim prvým počinom ARCTIC a v STOWAWAY si v podstate zopakoval súboj človeka v boji s mocnou prírodou, tu máme štvoricu astronautov proti neľútostnému vesmíru. Na to že ide o Netlixovskú produkciu vyzerá vynikajúco, ale po scenáristickej stránke je to strašne predvídatelné, kde od prvých minút divák vie čo sa stane a čo ďalej od príbehu čakať. Pár vynikajúcich momentov sa tu nájde (výstup do vesmíru), ale skrátenie by tomu prospelo... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)
  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)

Reklama

Reklama