Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

poet 

všechny recenze uživatele

V kontexte dnešnej doby už tento film pôsobí dosť smiešne. Keď som to videl prvý krát ako 15 ročný a hodnotil to po dvadsiatke hneď som dal plný počet... Už ako 40tnik v čase písania tohoto komentáru to asi prehodnotím. Je to ten typ filmu "moje Kung-fu je lepšie ako tvoje"  a v podstate dialógy sú len krátka epizódka medzi bitkami. Mladý Jackie Chan bol ale fakt trieda a bez nejakých špeciálnych efektov vidno že jeho bojove umenie bolo už vtedy na špičkovej  úrovni. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Spojení s Woo-ping Yuenem bylo pro Jackieho dost zásadní. Díky jeho filmům se stal hong-kongskou akční hvězdou a zároveň se zbavil nálepky Bruce Lee 2. No ani Yuen z toho nevyšel s prázdnou. To že je dnes kapacitou ve světě choreografie asi málo kdo ví (filmy na kterých se podílel ani nestojí za řeč). Snake in the Eagle's Shadow je jen o vlásek slabší než jeho opilé dvojče (jediné v čem podle mě předčila Škola hada Drunken mastra je ústřední hudební motiv), dějem a obsazením si je ale tato dvojice nestárnoucích klenotů martial artu velice blízká. Snejk je kung-fu hostina s celou řadou bizarních bojových stylů a s tolika souboji, že kdyby jich bylo jen o 2,3 více, tak už by děj ani nedával smysl. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Jui kuen ze stejného roku mi k srdci moc nepřirostl a ještě v první půli She xing diao shou jsem si říkal to samý. Jenže v půli druhé se vše najednou otočilo, začalo to nabíralo neuvěřitelné obrátky, vyhnuli se tu trapným vtipům a jakoby se to celé posunulo do dalšího levelu s lepší choreografií. [6,5/10] ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hodne podobne jako Drunken Master, rekl bych ze o malinko slabsi dej, ale jinak dalsi skvele predstaveni Jackieho a jeho bojovych schopnosti v nejlepsi forme. Snimek je vicemene zalozen jen na soubojich, vse mezi nimi pusobi jako vata, avsak prave o to tu jde a takhle napadite bitky i s poradnou porci humoru jen tak nekdo nenatoci. Tradicne skvely je i hlavni zaporak v podani Jang Lee Hwanga. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tradiční zápletka + prostinký děj + choreograficky dobře nacvičené souboje = "Škola hada". Nemůžu si pomoct, ale tentokrát mně to nějak ke spokojenosti nestačí. Příběhu chybí ten správný drive - náboj, který by mě vtáhl do děje, abych ho nevnímala jen jako sled exhibičních akčních vystoupení jednotlivých protagonistů, která jsou čistě pro pořádek doplněná povětšinou ne až tak úchvatnými neakčními scénkami. Jackie Chan (jakkoli ho mám ráda) jakoby teprve hledal svůj výraz - a třebaže drobné vtípky i vážné momenty spolu docela dobře ladí, celek působí značně uměle, nesourodě a roztěkaně. Slaboučké 3* ... s přimhouřenýma očima. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)
  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)

Reklama

Reklama