Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých filmov s Jackie Chanom čo som videl, dokonca som vtedy ani nevedel že je to Jackie (myslím že v titulkoch bol pod iným menom). Ináč klasika, mladý učeň robí výtržnosti, zlý kváziučiteľ sa po ňom vozí, na scénu sa dokotúľa starý, somrák, v skutočnosti samozrejme majster kung-fu, ktorý ho zachvíľu naučí bojovať tak, že porazí zlého majstra. Humor, akcia, pohoda, teda až na to, že Jackie prišiel o zub vďaka perfektnej kopacej technike jeho protivníka. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Škola hada je jasným důkazem toho, že pokud se jedná o starou školu, tak ani prvotřídní kung-fu film nemusí jít vždy hladce strávit. Dění představuje klasický souboj škol, vzestup mladého mistra a poražení odvěkého zloducha - bez překvapení, bez známek chytrosti a standardně doplněno o triviální dialogy. Woo-ping Yuen však ví, že o to zde vůbec nejde, a tak svůj film doslova napráskal provtřídními souboji až k prasknutí. Choreografie je výtečná, pohyby ladné, efektní (zejména "tanec" s miskou působí krásně), síla a energie znatelná, zkrátka tato složka dosahuje dokonalosti... PS: I když jsou zvukové efekty, jak bývá zvykem, příšerné, hudba nezní vůbec špatně! 7/10 ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Jackieho štandardne vtipno-akčný film. Nasmial som sa neúrekom. Kombinácia Hadieho zovretia a Mačacieho pazúra bola vynikajúca. Páčila sa mi scéna ako chcel šéf Jackieho Chana stúpiť zo zaprášenými topánkami na čistú podlahu a nijak raz sa mu to nepodarilo. Vynikajúca choreografia. Mám rád tieto klasické kung-fuovky, ktoré sú vlastne Chenovky. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný překvapení, starým Hongonským peckám se totiž vyhejbám jako Křejčír vězení.Ty nesnesitelně tupé dialogy a infantilní humor mě vždycky neuvěřitelně iritovali a ani filmům s Brucem Lee sem nidky nepřišel na chuť.O to větší šok pro mě byla Škola Hada.Chana si totiž pamatuju už jen jako akčního hrdinu bláznivých a dobrodružných filmů, kde víc než své bojové znalosti předvádí neskutečné kaskadérské kousky.Při sledování filmu sem vlastně slintal blahem nad neuvěřitelně dokonalou choreografií soubojů a nad Chanovými pohyby sem nevěřícně a s nadšením kroutil hlavou.Přiběh je sice jednoduší než základka v Horní Dolní, ale bavil mě a ten infantilní humor mě překvapivě celkem sednul.Jang Lee Hwang byl famózní bad-ass a z tý ulitlý hudby sem sral smíchem.Snad první kung-fu film s týhle éry co mi nelezl krkem a upřímně sem začal přemýšlet, že si možná něco s Chanem ještě seženu a šmrcnu to Bolo Yeungem.Kdyby se na konci Chan nezměnil v nadrženou domácí kočku, snad bych přihodil i pátej hvězdičák.80%. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

7/10 Když pominu nenáročný příběh a jednoduchou zápletku, tak musím tomuto průkopnickému dílu vzdát hold. Už před tolika lety dokázali tamější tvůrci dovést Kung-Fu souboje do vizuálně velice přesvědčivé podoby. Navíc film obohatili i o mnohé další pohybové kreace (jako například scéna, kdy se Jackie Chan snaží vzít starému mistrovi jeho misku, a podobné). Doporučuji každému fanouškovi Kung-Fu klasik jako Tygr a Drak či Hrdina, aby se podívali, jak vypadaly kvalitní počátky tohoto žánru. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)

Reklama

Reklama