Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

903. hodnocený film: Opět spousta zábavy, skvělých bojových akcí a do toho ten Jaskie Chan, který opravdu dokázal s tímhle prorazit. Je to radost na něj koukat, jak si hraje a při tom hraje. 4* jsou ale maximálním hodnocením pro tenhle snímek, protože už mi to přijde jako obehraná písnička. Ale dobrá písnička... 4* ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je opravdovým mistrem svého oboru. Tenhle film je hoden nosit druh akční komedie! Naprostá fantazie jak se střídaly bojové scény s vtipnými momenty a poté dohromady. Tenhle film si budu dlouho pamatovat a po nějakých čtyřiatřiceti letech patří k opravdové špičce mezi svým žánrem! Málo co mě tak nadchlo a zvedlo náladu. 10/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co se tyce souboju tak to je Jackieho nejlepsi film. Jackie se skoro po celou dobu filmu rve a do toho dela ruzne vice ci mene vtipne uchylarny. Soubojum neni co vytknout at uz de o mistry (tyce, rukou, hlavy, nohou) nebo jen o obycejne poulicni rvacky. Jackie je uzasne ohebnej a kdyz ke konci zacne pouzivat styl osmi opilych bohu a hlavne slecny Ho tak to nema chybu. Pokud bych mel film hodnotit jako normalni film, tak by to bylo tak za 2*, protoze dej je mirne receno o nicem a hudba taky za moc nestoji. Pokud ale film hodnotim jako mix grotesky a vybornejch souboju tak to je za 5* ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Já prostě ty obrovsky naivní, staré Hong Kongské kung-fu filmy žeru. Ty primitivní zápletky postavené na tom, že támhleten porazil tamtoho, ty dialogy na úrovni dětského představení ve školce, ty afektované emoce a v neposlední řadě naprosto nezbytné zoomy + asijské šermování ukazováčkem téměř při každém dialogu. Všechno ale vylepšují parádní choreografie a Jackieho gumové tělo. Tenhle komentář se dá použít prakticky na všechny Chanovky tohoto typu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som pri dvojke napísal, že má najprepracovanejšiu choreografiu kung-fu chmatov a akčných scén, musím to poopraviť, pretože na jednotku proste nemá. Brilantné bitkárske scény sú tu nasúkané jedna za druhou, keby sa z filmu vystrihli, zostala by možno slabá polhodinka. Jackie a celý film si od herectva urobil obchádzku snáď cez celú galaxiu, no napriek tomu sa nehanbím dať kvalitných päť hviezdičiek za predvedené súboje. 95%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)
  • Vo filme bolo predstavených viacero štýlov bojových umení:
    - Hung Ga podľa Wong Fei-hunga a jeho otca Wong Kei-yinga
    - štýly hada, tigra a žeriava vychádzajú z Hung Ga so vzťahom k Fujian (Biely žeriav), Lama Pai (Tibetský biely žeriav), čierny tiger a štýl hada z kung-fu
    - štýl opice, populárny ako prvok bojového umenia severnej Číny je tu predstavený tiež veľmi podrobne a vieryhodne
    - štýl opitá päsť
    - štýl taoistických ôsmich nesmrteľných. (Peter-1307)

Reklama

Reklama