Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Scénář je tady vlastně až druhořadá záležitost, která slouží k tomu, aby ty mistrovské kung-fu souboje, které tady uvidíte, byly zabaleny do nějakého celku. I přesto vám to nebude vůbec vadit, protože scénář je tady opravdu to poslední, co vás bude zajímat. Film je skrz naskrz prošpikovaný dokonalými kung-fu bitvami, které jsou spolu pospojované vtipnými scénkami, a tak se divák ani chvíli nenudí. Zaujaly mě zde zvukové efekty, které se u soubojů objevovaly. Opravdu asi jeden z nejlepších Jackieho filmů. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se snažil dokoukat LEGENDU, než ji HBO GO na konci února stáhne z nabídky (sekce Poslední šance). Ale nešlo to. Sled neuvěřitelně trapných scének, fackovacího bojového umění a tzv. "čekací akční choreografie" kdy jeden džudista čeká vždy vteřinu na toho druhého, než ten stihne provést nový chvat, mě dokonale odradily... Všem, co se to před třiceti lety líbilo, to hrozně moc přeju, ale moc by mě zajímal názor někoho, kdo si to dneska pustí znovu a nechá si dobrovolně pošlapat nostalgické vzpomínky. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Kung fu klasika s Jackie Chanem a jeho smyslem pro humor. Jen to mohlo být o něco kratší a některé scény jsem ne vždy chápal (třeba když se někdo nají v hospodě zadarmo a pak zmlátí majitele). Jinak je příběh o namyšleném mladíkovi, který zjistí, že až tak dobrý skutečně není (scéna jeho totálního pokoření v chrámu od nájemného zabijáka je jednou z nejsilnějších ve filmu) a konečně se začne učit. Samotné výkony bojového umění jsou na vynikající výši a obdivuju ty lidi, že dovedou podle mne naprosto neuvěřitelné věci. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nápaditá - a takřka se strojovou přesností provedená akce ještě nedělá dobrý film ... i když na obranu "Mistrova syna" musím zároveň dodat, že zrovna tak žádný snímek nespasí ani sebeoriginálnější a sebepromyšlenější zápletka. Všechno je nanic, pokud chybí srdce ... a v tomhle případě možná i trocha živelnosti, která se až tak nekontroluje a na formu nehledí, tudíž by mohla (kdyby chtěla) příběhu dodat punc opravdovosti. I tak je výsledek vcelku zábavný - a svým způsobem i výchovný ... když pominu zjevný alkoholismus starého mistra. V tomto bodě je ovšem nutno zohlednit (a patřičně zdůraznit), že speciální bojový styl si žádá i speciální metody. Nakonec mi v součtu všech pro a proti vycházejí 3* ... s trochu odřenýma ušima. P.S.: O čtvrté * jsem vůbec nepřemýšlela, přestože celek působí rozhodně lepším dojmem nežli "Škola hada" (taktéž 1978) ... a neřekla bych, že je to jenom díky většímu důrazu na komediální stránku příběhu . ()

anais 

všechny recenze uživatele

Mistrovský mix humoru a perfektní akce. Choreografie bojových scén je naprosto neuvěřitelná - kung-fu filmů už jsem viděl víc, ale pohled na "opilý" bojový styl v podání Jackieho Chana nemá obdoby - je to způsob boje plný humoru, zdánlivé neohrabanosti a baletní ladnosti.Yuen Woo-ping dokazuje, že skutečně kvalitní snímek se nemusí nutně opírat o propracovaný scénář... co si budeme povídat, děj je dost slaboduchý. Gejzír neuvěřitelných nápadů však dává na tento malý nedostatek zapomenout. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)
  • Vo filme bolo predstavených viacero štýlov bojových umení:
    - Hung Ga podľa Wong Fei-hunga a jeho otca Wong Kei-yinga
    - štýly hada, tigra a žeriava vychádzajú z Hung Ga so vzťahom k Fujian (Biely žeriav), Lama Pai (Tibetský biely žeriav), čierny tiger a štýl hada z kung-fu
    - štýl opice, populárny ako prvok bojového umenia severnej Číny je tu predstavený tiež veľmi podrobne a vieryhodne
    - štýl opitá päsť
    - štýl taoistických ôsmich nesmrteľných. (Peter-1307)

Reklama

Reklama