Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

honajz 

všechny recenze uživatele

Kung fu klasika s Jackie Chanem a jeho smyslem pro humor. Jen to mohlo být o něco kratší a některé scény jsem ne vždy chápal (třeba když se někdo nají v hospodě zadarmo a pak zmlátí majitele). Jinak je příběh o namyšleném mladíkovi, který zjistí, že až tak dobrý skutečně není (scéna jeho totálního pokoření v chrámu od nájemného zabijáka je jednou z nejsilnějších ve filmu) a konečně se začne učit. Samotné výkony bojového umění jsou na vynikající výši a obdivuju ty lidi, že dovedou podle mne naprosto neuvěřitelné věci. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan v nejlepší formě a krom něj jsou v nejlepší formě všichni ostatní herci. Naprosto fantastický je tatík Woo-ping Yuena (jméno neznám), který hraje opileckého mistra. Styl osmi opilých bohů je dokonalý, zejména styl bohyně Ho. Ten si Jackie užil. Předvedené styly ostatních zúčastněných jsou originální a skvělé, ať je to borec, který mlátí soupeře jen hlavou nebo tyčko-bambusový maniak. Propagace alkoholismu největšího ražení a to já můžu. A Jackie je opravdu fantastický nímand a pouliční rváč. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem poprvé a to jsem kung-fu v mládí hltal jako na běžícím páse. Překvapila mne vtipná a rychlá choreografie soubojů, kterou jsem znal až z pozdějších filmů Jackieho Chana. O herectví se tu nedá vůbec mluvit, protože to je klasická ukázka groteskního herectví z Asie. Nejvíce se mi líbil trénink ve stylu loutkového divadla. Stále jsem se smál a divil novým kombinacím soubojů či použití okolních věcí. A dnes už vím, proč všichni chlastají a chodí do hospody = všichni se učí tajné bojové umění! ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Já prostě ty obrovsky naivní, staré Hong Kongské kung-fu filmy žeru. Ty primitivní zápletky postavené na tom, že támhleten porazil tamtoho, ty dialogy na úrovni dětského představení ve školce, ty afektované emoce a v neposlední řadě naprosto nezbytné zoomy + asijské šermování ukazováčkem téměř při každém dialogu. Všechno ale vylepšují parádní choreografie a Jackieho gumové tělo. Tenhle komentář se dá použít prakticky na všechny Chanovky tohoto typu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, odkiaľ sa Jackie Chan naučil svoje umenie mlátenia ľudí všetkými možnými predmetmi, ktoré má po ruke. Aj keď kung-fu filmy nie sú moja krvná skupina, bizarný námet s opileckým majstrom a jeho technikou založenou na alkohole ma pobavil. Nejaký prepracovaný príbeh od toho však skutočne nečakajte, lebo budete sklamaní. Zhrnúť by sa dal dvomi kratšími vetami alebo jednou dlhšou. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)

Reklama

Reklama