Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (103)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs, tenhle novodobej doktor Frankenstein je alfou a omegou tohohle pokračování po všech stranách geniálního původního filmu. Jeho charisma a pak samozřejmě všechny ty anatomický vychytávky (běhající prsty s okem uprostřed (ne, to jsem si nevymyslel, to tam fakt bylo :-) neměly chybu). Jinak je to prostě pakárna, aneb film, ve kterém létá hlava, co má namísto uší netopýří křídla, se brát vážně zkrátka nedá. Objektivně za 3*, ale tahle legenda si zaslouží víc, už jen za to závěrečný obludárium :-) Takže šup hvězdu přihodit. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pokracovani slavneho Gordonova snimku si prekvapive udrzuje takrka stejnou kvalitu jako prvni dil. Dej se odehrava nekolik mesicu po zaverecnem masakru z Re-Animatora a setkame se opet se vsemi starymi znamymi. A opet je vsechny o tridu prehrava Jeffrey Combs jako Herbert West, jeho hlasky a monology sou proste uzasny, stejne jako lehce maniakalni herectvi... mam toho chlapika proste rad. Hudba lehce vykradajici Psycho je prijemna a odkazy na Bride of Frankenstein potesi. Zaverecna party s Westovyma vytvorama je naprosto uchvatna. Film presne pro me. ()

Reklama

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Od půlky jsem se nudil. V prvním Re-animatorovi mne bavil sebevědomý West, který postupně objevoval účinky svého vynázelu a Dr. Cain, který tím byl fascinován, při experimentech ale musel porušovat své morální hodnoty. Ve dvojce je West už pouze šílený hračička, spojující prsty od rukou s okem, a Dr. Cain pouhá loutka, která se se štěstím dostává zaživa ze situací, do kterých ji West zatáhl. Přehlídka Westových bizardních stvoření by skvěle fungovala u krátkého filmu, utáhnout 1,5 hodinový film ale nemůže. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

...ale co jsou lide, kdyz ne soubor zivych casti ? ...cisici oddanost sve rachote a fascinace regenerací mrtvych tkani - to je herbert west. razici legenda. nemam sajn o jinem herci do teto role nez je Combs... poctiva vynalezavost briana yuzny.. skloubit ucelnou brutalitu a morbidni humor umeli snad ve sve dobe jen duo yuzna + gordon...o jinych nevim....i druhy dil na fulla, znamenita nechutnost ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Horory céčkového Briana Yuzny už mám dávno za sebou. Sice jsem na nich před mnoha lety začínal, ale právě to je člověk, který v některých lidech způsobil předsudky o tom, že horory jsou kraviny nedávající smysl k jejich sledování. Ano, připouštím, pokud se nehororový divák podívá na tento pitomý film s úchylnými doktory dělající pokusy na mrtvých, okamžitě ho přejde chuť podívat se na nějaký jiný. Právě devadesátá léta hororům vůbec nepřála a vznikaly nedívatelné slátaniny, tahle je jednou z nich. Kdo si dnes vzpomene na herce Jeffrey Combse v roli z jednoho doktorů. Sice byl poměrně přesvědčivý, ale opět to byla taková ta z nouze ctnost ho obsadit do podobného filmu, protože horor byl zkrátka v úpadkovém období a tenhle a jemu podobné filmy jen přispěly k jeho anihilaci. Kdyby tenhle horor alespoň byl nějak přesvědčivě děsivý, záživný nebo stylově "ujetý" z pohledu diváka, ale je to jen samoúčelná břečka bez dobrých speciálních efektů patřící do kategorie ryzího odpadu. Vlastně devadesátá léta minulého století byla z pohledu hororové tvorby celá odpadová. Tedy pro mě rozhodně, až na pár výjimek. 0% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Když jde v jedné scéně slyšet hluk z laboratoře, Dr.West řekne, že zvuk nejspíše dělají krysy ve zdi ("probably rats in the wall"). Jedna se o narážku na povídku H.P.Lovecrafta, "Rats In The Wall". (Pumiiix)
  • Film bol zakázaný v Singapure. (Paldiny)

Reklama

Reklama