Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dentista“ je dobrý film, i když nemusí naplnit vaše očekávání. Tohle opravdu není něco, co je extra krvavé, ale já si myslím, že právě zvolená cesta menšího naturalismu, je v tomhle případě ku prospěchu věci. Zubní křeslo je natolik známé prostředí, že si dokážete děs snadno domyslet a budete při některých scénách přivírat oči, protože jinak by se vám mohlo udělat opravdu špatně. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií a já ji ještě neokomentoval, trestuhodná nedbalost! 'Dentista' aneb 'Pár dnů ze života jednoho ne úplně normálního zubaře'. Mistrovský kousek nízkorozpočtové filmařiny, u kterého se vždycky chlámu jako tupé hovado... Každému jednou může přetéct jeho pomyslný kýbl nervů. Tomuhle doktorovi nejenže přeteče kýbl, ale ještě mu i parádně hrábne. A v rámci svého boje proti zubním kazům začne bojovat i proti zkaženosti mravní, a to podle svých přísných, šíleneckých kritérií. Scény "očišťování" jeho nevěrné ženy v ordinaci "La Scala" za hudebního doprovodu italské opery, nebo "léčba" odporného chlápka z berňáku, jsou k popukání. Škoda toho levného televizního zpracování, tahle látka by si zasloužila mnohem deviantnější scénář, režii nějakého prvoligového rejži a pořádně zazobaného židovského producenta s kapsami plnými doláčů. A taky škoda, že týpek v hlavní roli už dneska bude asi v důchodu - je dokonalý. (pozn.: Kdysi jsem četl nějakou horrorovou povídku (novelu?) s hodně podobným tématem, o falešném zubaři, který se vždycky vetře do nějaké zubařské ordinace, odkrágluje personál a pak přijímá pacienty, na kterých provádí svoje umělecké, futuristicko-zubařsko-horrorové experimenty... jen si už zaboha nevzpomenu, jak se to...) ()

Reklama

Musak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem tomu dal 2 hvězdičky, tak ten film už nikdy nechci vidět...nechutnosti mi nevadí, ale zvuk zubařský vrtačky a pohled jak tím doktor vrtá do dásní a jazyku, to už ne e. Zajímavosti: Počet mrtvých - 4 [--] Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Dvojica zodpovedná za RE-ANIMATORA sa vracia k medicíne. Liek na rakovinu sa im síce objaviť nepodarilo, ale o to sa ani nikdy nesnažili. Najdôležitejšie je, že ich dielo nedáva divákovi čas nudiť sa a neobsahuje jediné výrazne hluché miesto. Napätie spoľahlivo funguje všade tam, kde fungovať má a krvou sa nešetrí. Čo viac si priať? Charizmatického záporáka? Zoznámte sa, Corbin Bernsen. Zo všetkých jeho "zákrokov" mám však najradšej ten, pri ktorom zubárske náčinie nedostáva priestor - zabitie čističa bazénu nožom. Tak čo, ste objednaný? Posaďte sa do čakárne, urobte si poihodlie a prečítajte si nejaký časopis, pán doktor hneď príde. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když jednoho dne zahlídne úspěšný zubař Dr. Feinstone (Corbin Bernsen) svoji mladou a krásnou manželku jak si užívá s čističem bazénů, všechno se v něm vzepře, a jeho pohled na celý svět se změní na pohled na ústa, plná kazů. A jelikož on je ten nejlepší zubař, musí se pěkně otáčet, aby svět té hniloby zbavil - začne se svojí manželkou a zrádného čištiče bazénů, pokračuje přes hříšnou sousedku, protivného daňového inspektora a svoji kolegyni v práci. Jenže zapomíná, že s čím kdo zachází, s tím většinou také schází ... Před nedávnem jsem se "rozplýval" nad filmem Arachnophobia, že je jak dělaný na moji fóbii z pavouků. Ale jestli dokáže pavouky ještě něco překonat, tak pak snad jen doktoři, v čele se zubaři (jak říká Dr. Feinstone - "Vždyť my jim pomáháme, tak proč nás tak nenávidí?"). Takže jsem úspěšně při zubařských scénách zavíral oči, a při ječení zubařské vrtačky i uši. Nicméně i tak jde o slušný thriller-horor, při kterém nelze nevzpomenout na výborný Hoffmanův Volný pád. Ale ten nebyl zubařem, takže tam to byla pohodička. Ale zpět .. Corbin Bernsen je jako šílený zubař perfektní, na první pohled takovej milej a sympatickej, ale na druhý, brr. Ale kdo má určitě můj obdiv je mladá Virginia Keehne - jestli ta ještě někdy šla k zubaři, to bych se divil :) A také pochvaluji skvělé masky, hlavně bezzubá zubařova manželka, snad se mi o ní nebude zdát ... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama