Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Zubaře se nebojím ani po shlédnutí ulítlého snímku pana Yuzny, ale to nic nemění na tom, že na mě tenhle horor skvěle fungoval. Doktor je fakt sympaťák, který ví, čeho chce v životě dosáhnout. Kdyby ale nebral tu svou práci tak zatraceně vážně. Tak vážně, že mu jednoho rána prostě jebne v hlavě... Dobří herci a jistá dávka nadsázky dělá z DENTISTY zábavnou podívanou. Mě se nejvíc líbilo, že tu holku s rovnátky,které jsem celý film fandil, nezabil pod podmínkou, že si bude zuby čistit třikrát denně. Dost Dobré :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Řekněme si po pravdě, že skoro každý z nás se bojí svého zubaře a snaží se co nejvíce oddalovat svou návštěvu u něj. Tedy alespoň já mezi ně patřím a svoji zubařku navštívím jen v případě, že je to nezbytné. Nemám rád ten zápach, který zavane při vstupu do ordinace, stejně jako ten hnusný zvuk vrtačky, která mi začne jezdit po zubu. O tom, že se mi svírá srdce, když slyším z ordinace řev pacienta, který je přede mnou už asi nemusím ani mluvit. To bych nejraději vzal nohy na ramena. Tenhle film patří mezi průměrné díla a nejvíc těží z dobrého hereckého výkonu hlavního hrdiny a černého humoru, který byl místy hodně trefný. Samotná forma násilí mě však v žádném případě nevystrašila. Trhat umělé zuby bych si nechal i já. Velkým plusem byly lechtivější scénky, které si dentista představoval ve své chorobné mysli. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Dentista. Časová kapsula pozdných 90s VHS, v podstate preslnený L.A. thriller, mixnutý s riadne čiernou komédiou, Yuznovskou bizarnosťou a bolestivými gore zábermi, ktoré stále dvíhajú z kresla. Neuveriteľné, čo všetko sa podarilo bez jediného digitálneho FX. Bernsen je vo svojej úlohe nedostižný, záver mohol byť dramatickejší(aj keď ten úplný je skvelý), a patrilo by sa narvať do toho ešte viac toho fantastického gore, ale aj tak. Táto jedinečná klasika je stale dobrá aj tak, ako je. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Doktor Alan Feinstone byl šarmantní muž a oblíbený u svých pacientu. Doma se ale choval jako pedant, který chorobně lpěl na čistotě, krásně vyžehlených košilých a ke všemu trpěl depresemi. Jednou nachytal svou krásnou ženu při nevěře. Tahle událost mu totálně změnila život a nejen jemu, pocítí to i lidé v jeho okolí. On se nespokojil jen s pomstou na své ženě. Začal se mstít i ostatním. Scény nejsou až tolik drastické, ale zasáhnou diváka na citlivém místě. Stačí si totiž jen představit, že by na místě šílence byla vaše lékařka nebo lékař. Představa dokáže udělat hodně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých ľudí je horrorom už len to, že majú íst k zubárovi. Niektorí sa boja aj obyčajnej každoročnej preventívnej prehliadky. V čakárni pred ordináciou sa potia a trasú strachom. Keď započujú zvuk vŕtačky začnú prepadať panike. Zubár je pre nich nočnou múrou. Jedincom, ktorí majú podobné problémy by som rozhodne odporučil, aby sa americkému filmovému horroru "Dentista" vyhli. Určite by ešte viac znásobil ich dentofóbiu. Pretože doktor Alan Feinstone je fakt nebezpečný sadistický psychopat. *** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama