Reklama

Reklama

Návrat živé smrti 3

  • USA Return of the Living Dead III (více)
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník US Army John Reynolds (Kent McCord) se svým vědeckým týmem hledá způsob, jak cíleně zastavit aktivitu u živých mrtvol. Shodou okolností sledují jeden z pokusů s oživováním i jeho syn Curt (J. Trevor Edmond) s přítelkyní Julií (Melinda Clarke). Protože se experiment nepovedl, je plukovník odvelen k plnění jiných úkolů a samozřejmě chce odvézt svého syna pryč. Ten ale po ostré výměně názorů ujede na motorce z domova a Julii bere s sebou. Jenže do cesty se jim postaví náhoda, osud a sloup elektrického vedení a Julie zemře. A Curt, zoufalý ztrátou své lásky, se rozhodne ji oživit pomocí plynu, který viděl v otcově laboratoři... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

"Návrat-pseudo-zombie" do třetice. Uznávám, že tady přišla trocha inovace a prsa Melindy Clarke, takže jsem film i dokoukal. To ale nic nemění na faktu, že repete už pro mě nikdy nebude (fakt ani polonahá Melinda to nezachrání) a opravdu nechápu že jsem čekal cokoliv jiného... snad asi když už slovo "komedie" z popisu zmizelo jsem čekal, že začnou ctít i pravidla zombie hororu. No nestalo se, tedy opět dávám jen dvě hvězdy (komu je "zombie-mytologie" cizí klidně si pár hvězdiček přitlačte). ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Komediální tón prvních dvou dílů vystřídal pokus o vážnou love story na motivy Romea a Julie (on je živý, ona je zombie). V popředí ale většinou stojí úchylné gore efekty. Milovníci zvrhlých vizuálních orgií jistě ocení kreativitu, s jakou jsou tu živí mrtví deformováni (rozstřílené tělo, držící při sobě pouze šrouby namontované železné konstrukce, nebo jehlami a střepy dekorativně propíchaná hlavní hrdinka, která se snaží utišit svoji chuť na lidské mozky vlastní bolestí). Jejich odpudivý vzhled, žalostný řev a neukojitelný hlad ve vás nevyvolá strach, ale spíš odpor a místy možná i lítost. Vlastně je to takový zombie sadomaso film s jemnou příchutí romantiky, reflektující devadesátkovou subkulturu mladých lidí se zálibou v piercingu a hudbě Marilyna Mansona. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o chalanovi ktorý má nehodu na motorke a pri nej sa zabije jeho priatelka,tak ju bude chcieť oživiť a chtiac nechtiac z nej spraví zombie,príbehovo to nezačalo zle.Nič výnimočné ale taký silnejší priemer v zombie žánri.Celkovo masky zombie boli na dosť vysokej úrovni,krvi tam bolo požehnane a gore efektami sa tu vobec nešetrilo,tak u mňa spokojnosť.Bolo tam veľa hluchých miest a aj nelogických správaní postav ale v zombie hororoch to býva bežné.Ten romanticko dramatický koniec,aj som skoro slzičku vyronil. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Tretí diel Živej Smrti dostal do rúk televízny béčkar Brian Yuzna, a je to vidieť. Kdežto prvé dva diely kypeli humorom i zvláštnou atmosférou, trojka je už len o gore efektoch a premene krásnej Mindy Clarke v zombie. Keď už sme teda pri tých zombies, masky sú vytvorené vcelku pekne a nápadite, čo ale kazí ich výzor, je konštantné osvietenie scény svietivými pastelovo-červenými farbami. Neviem, či nám režisér chcel navodiť pocit, že sa nachádzame v lacnom bordeli, ale táto vizuálna stránka mi bola počas celého filmu odporná. Bez nej by to bolo za slušné 3*, takto je to o hviezdičku menej... ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Yuzna v plné síle svým osobitým, famózním rukopisem stvořil samostatné, robustní dílko, ze kterého nenávratně vymizel humor předchozích dílů, což je v mých očích jedině ve prospěch věci. Vizuální, typicky yuznovsky originální stránce se nedá v podstatě nic vytknout, příběh volně inspirovaný námětem série je jednoduchý a průhledný, ale tady o žádné složité zápletky rozhodně nejde. Co dále napsat...moc pěkně to vystihl Sullafelix. Čtyři a půl *! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • V predprodukčnej fáze boli vo filme ponúknuté úlohy hercom James Karen a Don Calfa, ktorí sa objavili aj v prvej časti, obaja však odmietli. (beso74)
  • Štúdio Lionsgate uvoľnilo film po prvýkrát na Blu-ray 22.11.2016. Nakoľko existujú dve verzie (s ratingom "R" a necenzurovaná) bolo jedinou otázkou, aká bude uvoľnená. Nakoniec sa rozhodli pre necenzurovanú vo formáte s vysokým rozlíšením a širokouhlým obrazom. (Paldiny)

Reklama

Reklama