Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Já tyhle mystifikační dokumenty nemám v lásce, svrbí mě při nich duše - oni lžou, my víme že oni lžou, oni vědí že my víme že oni lžou, a přesto lžou. Hodnocení u mě tedy podstatně zvyšují moje sympatie k Mňágovi a Žďorpovi a především k jejich hudbě. Jinak nic co bych chtěl vidět znovu. ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně viděl a jsem moc spokojený. A protože písničky této známé kapely z Valmezu mám opravdu moc rád, příjemně jsem se bavil a nezbývá mi, než dát plné hodnocení. Pro fanoušky je shlédnutí povinnost! Velmi zábavná mystifikace. Kdybych o tom nevěděl, z části bych asi i uvěřil. Nejvíc se mi líbil konkurs na zpěváka a vymyšlený film o kapele s Vašutem a Brodským a hlavně komentář Zdeňka Trošky :-) ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Zelenka udělal dobře, když se pokusil v žánru pseudodokumentu o reparát v podobě Roku ďábla. Tato hodinovka je sice zábavná (nejlepší byl bezpochyby Zdeněk Troška, který mě překvapil tím, s jakou vervou hodil pomyslný dort naproti zrcadlu), nicméně útvar okolo Jarka Nohavici je jednoznačně uvěřitelnější, při prvním shlédnutí před třemi lety jsem s takovými myšlenkami skutečně koketoval, tento film je natolik nadsazený, že závěrečnému titulku o skutečnosti se dá jen trpce pousmát. Ale jinak parádní debut páně režiséra. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je sice srdcová záležitost, protože Mňágu prostě miluju, ale i bez této slabosti pro tuto valašskou skupinu, bych asi dal plný počet, protože je to právě tento film, který se mi líbí z tvorby Petra Zelenky nejvíce. Určtě si považuji tento film více než Rok Ďábla. Před lety jsem díky tomuto filmu přišel na to, že Mňága má i jiné písničky než "Nejlíp jim bylo" a že jsou ještě mnohem lepší. Navíc si myslím, že film zachycuje kapelu na vrcholu jejích sil. Potom už jejich tvorbu poněkud slábla, ale pořád patří mezi to nejlepší, co se u nás dělá. ()

Hall900 

všechny recenze uživatele

Třeba u tý scény s novou kapelou v námořnický uniformě si řikáte no to snaf nemůžou bejt Chinaski to by bylo snad až moc meta... jak by moh?? Ale no tak !!Ale on jo!! Zelenka je bůh a cokoliv co kdy natočil bylo minimálně nadprůměrný a nebo se to za pár let stane. Trvá to hodinu , říkám si tak jasně budě tam pár blbinek kde se ukáže že už tehdy to byl fakt talent. ale tady nemá šanci rozjet cokoliv hlubšího. No a za chvíli zíráte že on je až tak moc dobrej vyprávěč ,že ve filmu zmíní nějakou historku (snědená bota) aby jí nechal proválet pár minut absurdníma situacema , a za pár minut jí začne v klidu parodovat a vy mu to celý žerete i s navijákem a zároveň u toho div nepotlačíte slzu. Strašně supr...Je tady i ten kontrast mezi tím jak byly devadesátky strašně ujetý a jak je současnost tupě civící a divně oteklá jak ksicht pana prezidenta. Nejlíp to asi v týhle krásně zasněný vzpomínce na to co se nestalo prodal Ivan Král "Správnej rocker není na prodej ale zase každej rocker se dá koupit"...:D ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno