Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil víc než Dovolená s Andělem. Hlavně proto, že zde ubylo agitace. Opět se setkáváme s výborným Jaroslavem Marvanem a neméně dobrým Josefem Kemrem. Tato komedie spolu s Andělem na dovolené patří k těm nejzdařilejším z filmové tvorby Jaroslava Marvana a právem patří mezi úspěšné veselohry. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

A kdes nechal beranici? - Jó, ta to holka odnesla! Klasická filmová dvojka. Rozvinutější příběh, hudba jak od Johna Barryho, mnohem více akce, výbuchů, rychlejších střihů, vizuálních efektů či napínavých scén a také méně dobové propagandy. Plus důstojný záporák (dá-li se to tak nazvat) Rudolf Deyl ml. Anděl na horách je vlastně něco jako Terminátor 2, s tím rozdílem, že Bořivoj Zeman není James Cameron a pan Marvan nezinkasoval 14 milionů dolarů, jako Arnie. Jinak je to taková vánoční pohoda, která neomrzí a dodnes drží jedny z nejlepších čísel v návštěvnosti československých a českých kin. Klasika. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie. Je tu sice občas cítit socialistický podtón, ale dá se celkem dobře přejít, protože tvůrci filmu si pro nás připravili docela dost dobrých fórků, krásnou přírodu Tater a v neposlední řadě morouse Gustava Anděla v podání perfektního Jaroslava Marvana. Pokuď dokážete přejít soc. podtón, budete se celkem slušně bavit. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Typická propagandistická rekreantská komedie aneb "Účastníci zájezdu 1955". I když snad z každého kroku cítíte, jak na vás dýchá rudý duch tehdejšího režimu, s výborným Jaroslavem Marvanem vám nezbude, než se tomu všemu smát a užívat si nabručeného medvěda na sněhu. ***Vědeli jste, že: Když při výletě uvíznou rekreanti na Lomnickém štítu, Jaroslavu Marvanovi se střídají na krku dvě šály - šedá a vínově proužkovaná.*** ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět hvězdiček.Tato komedie pobaví,bohužel je to zároveň tak příšerná vymývárna mozku ze strany bolševika,že nemohu. Zatímco soudruh zavíral tisíce nevinných do pracovních lágrů,lidu servíroval podobná dílka,aby dokázal,jaké vymoženosti nabízí socialistický "ráj". A další hvězdu ubírám za tu krávu nebeskou,soudružku Kolesárovou.Ženy se bít nesmějí,ale toto nebyla ženská,alébrž typická udavačka z pouličního výboru. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Když přijel Marvan představit film do Maďarska, vítaly ho transparenty s nápisy "Jaroslav Marvan - král budapešťkých kin!" (cariada)
  • Ve Zotavovně Morava, dnes Hotelu Morava, se ve skutečnosti filmovalo jen při rozcvičce. Interiéry byly natáčeny v nedalekém Grand Hotelu v Tatranské Lomnici. Sáňkařská dráha se natáčela na Hrebienoku ve Vysokých Tatrách. Sjezdovku na Solisku filmaři skutečně natáčeli na Skalnatém Plese. Ve filmu je rovněž vidět pozemní lanová dráha jedoucí ze Starého Smokovce na Hrebienok - vrch v pozadí je Lomnický štít. Anděl (Jaroslav Marvan) s Vyhlídkou (Josef Kemr) se pak učí lyžovat na louce v rekreační oblasti Tatranské Matliare ve Vysokých Tatrách. Některé interiéry se točily na Sokolské boudě v Jánských lázních. (Cucina_Rc)
  • Jaroslav Marvan neutrpel pri páde zo saní iba zlomeninu nohy. Marvana odviezli k lekárovi do Vyšných Hágov, kde rontgen ukázal 3 zranenia – zlomenú pravú nohu, vytknutý členok a pretrhnuté šľachy. Vzhľadom na napätý rozpočet filmu a prudké úbytky snehu, ktorý museli na pľac dovážať nákladné autá, musel Marvan po 4 dňoch, chtiac-nechtiac pokračovať v nakrúcaní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama