Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Po Byl jednou jeden král další Zemanova bomba. Nezapomenutelné dialogy zejména pánů Vostřela a Kemra. Doporučuju povšimnout si scény, kdy jdou Vostřel s Kemrem vyzvednout "prince u ledu" a Kemr si u schodů prohlíží hliněnou formu na vánočku. Tato lehce přehlédnutelná, asi třísekundová scéna, je mým nejoblíbenějším momentem celého filmu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba i scénář, který naprosto opovrhuje jakoukoli historickou přesností a hrdě se jí vysmívá. Není podstatná doba, ani technika (kinematograf). nezáleží na ničem. Moderní postavy s moderními názory ve starých kostýmech koukají na grotesku s Chaplinem a není to vůbec divné, naopak skvělá sranda. Songy zlidověly, hlášky také, co tedy dodat? Jedna z nejlepších pohádek u nás udělaných, u mne stojí asi ještě o stupínek výš díky své nápaditosti...100% ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Moc krásná pohádka se samozřejmě dobrým koncem. Helenka je zde nádherná (v tom selském oblečku snad nejvíc), věřím, že takovou princeznu by bral každý i bez půlky království:). Myslím, že na své léta to má velmi dobré zpracování. Celou dobu jsem se smál, srandy je tu kopec a nešetří se ani 'humorem z budoucnosti' - značky u silnice, kino atd. Kokoška je sice srandovní, ale když už jsem to viděl tolikrát, tak mě přestal bavit:). Pobavil mě ale ve chvíli, kdy se nahlásí uvnitř zamknutého žaláře:). Největší záporáci celou dobu kujou pikle a nenechají si to překazit ani babičkou co plete za keřem:). Není to žádný megahit, ale ve svém žánru je to jednoznačně top. Takové Troškovi slátaniny na to prostě nemají. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá pohádka, která je sice jednoduchá, ale svými písničkami si našla veškeré příznivce a stala se z ní legendární pohádka. Především taky poutá diváky na dvě tehdy mladé hlavní hvězdy - Václav Neckář a Helena Vondráčková. Ti dva se k sobě prostě hodí a ve výsledku vytvořili naprosto ikonický pár. 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stačila první píseň a lascivní pohyby urozeného floutka Václava dlouhým bidlem. Tomuhle přírodu dosud nepodvádějící Helenka nemohla čelit.. Hleďavé kulisy, hravé anachronismy, sympatická anarchie v dramaturgii, kující Kemr na Vostřel a hudba, co nepodbízivě uhodila hřebík na hlavičku silou Kladiva. Prostě klasika. Pro nás možná větší než ten Chaplin.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Zámek krále Dobromysla (Bohuš Záhorský) je Bojnický zámek v Trenčínském kraji, kde se rovněž nachází jezírko s vrbou, rybník v zámecké zahradě se nachází na zámku Blatná stejně jako nádvoří, kde se měla uskutečnit poprava. Rádcové se pak koupou v rybníce Hůrka u Bratronic. (Cucina_Rc)
  • Jaroslav Marvan rád vyprávěl, jak při natáčení nachytal Václava Neckáře, když si v šatně zkouší jeho královskou korunu. Zařval na něho: „Položíš to! Takhle mladej a zkoušel by sis moji královskou korunu? To si nezvykej!“ Neckář se lekl, hned ji položil a beze slova utekl pryč. Marvan se tomu pak smál, protože to z jeho strany byla pouze legrace. (raininface)

Reklama

Reklama