Reklama

Reklama

Dobrodružný příběh pěti úplně obyčejných kluků, kteří se tak trochu náhodou ocitnou v neobyčejné situaci. Na pražském Výstavišti kluci využijí příležitosti letu vzducholodí zdarma a vyráží vstříc senzační vzduchoplavecké cestě. Majitel vzducholodi ale překroutí celou situaci a vzniká poprask. Novináři se honí za senzací ukradené vzducholodi, vážení pánové se pohoršují nad dětskou zločinností a rodiče dětí je jen těžko brání před přísným soudem. Majitel vzducholodi Findeys chce využít její zmizení k propagaci své firmy a podvodu s falešným nehořlavým plynem. Nicméně nehořlavý plyn není úžasný vynález pouze pro létající steampunkové stroje. O jeho ukořistění se snaží také jedna vojenská mocnost, která vysílá podlého agenta s všemožnými vychytávkami, aby se zmocnil vzorce na nehořlavý plyn. Kluci chtějí obletět celý svět, ale vzducholoď havaruje na vzdáleném ostrově, kde na ně číhá nemalé nebezpečí. Díky pomoci kapitána Nema a odvážného novináře Ardana nakonec kluci všechny nástrahy překonají a vrátí se domů. Odvěký souboj nespoutaného mládí a přísného světa dospělých končí vítězně ve prospěch dětí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Mám rád Zemanovi filmy a  Ukradená vzducholoď je rozhodně taky skvělá. Po výtvarné a kulisní stránce dokonce vynikající. U mě však tento počin patří mezi to nejslabší, co Zeman vytvořil. Ano, jedná se o můj subjektivní pocit, ale s tímto filmem to tak prostě mám. Skalní fandové Zemana však i u tohoto filmu budou nadmíru spokojení. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Já tomu Zemanovi nemôžem prísť na chuť a nielen to, už mi ten jeho fetiš na pásiky začína riadne liezť na nervy. A nejde iba o tie príšerné papierové kulisy, ale aj všetci herci majú na sebe pásiky. Na starých ČB televízoroch to možno vyzeralo fajn, ale na HD telkách to je príšernosť. Rovnako je pre mňa utrpenie sledovať tie animované dokrútky toho, čo nedokázal natočiť pán režisér s hercami. Tie scény z mora aj zo vzduchu sú dobré jedine na pobavenie a dali by sa akceptovať možno tak v časoch pána Meliesa. A to nehovorím o tradične veľmi chabom deji, dokonca tu nie sú ani herci, ktorí by to zachránili a potiahli. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ukradená vzducholoď sice nevznikla na motivy některého z románů Julese Verna, ale vychází z jejich ducha a dokonale navozuje atmosféru romantického snílkovství a naivního ohromení možnostmi moderní vědy a techniky na konci 19. století. Film je typickým dílkem Karla Zemana, plným výtvarně jedinečných rekvizit a malebného pozadí. Obsahuje celou řadu vtipných scén , jako je např. obléhání domu bulvárními novináři s otázkami typu: "Proč jste neposlala své dítě do polepšovny?", a postav, jako je např. prokurátor, který pružně mění své postoje podle vývoje situace. Snímek má v sobě protiválečné motivy, typické pro Zemanovu tvorbu, ale je především holdem dobrodružnému světu mladých kluků. Celkový dojem: 90 %. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Když se člověk podívá na filmy, co u nás vznikají dnes, nechce se mu ani věřit, že u nás byl i tvůrce Zemanova ražení. Škoda, že byl nucen tvořit v hnusné době komunistické diktatury, která jeho originální imaginaci a tvůrčí poetice házela klády pod nohy. Ukradená vzducholoď je pro mne svým zpracováním jedinečná. Skvělá výtvarná stylizace a množství vtípků a narážek až na hranici parodie mne kdykoliv spolehlivě dostane. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nádherný klukovský příběh z úsvitu technického věku. Estetické usazení mezi secesi a ilustrace verneovek, úžasný fantaskní svět Karla Zemana plný neotřelých animací a bizarních vynálezů, kombinovaných filmařských technik a staromilských filmových triků, ironizace měšťáctví a s ním spřízněného pokrytectví (a také obžaloba zbrojení a války) a především ta nádherná klukovská výprava plná dobrodružství a tehdy tolik módní cesty kolem světa, ztroskotání na pustém ostrově, souboj s piráty, setkání se samotným kapitánem Nemem (i když už tu je trochu senilní), vzducholodě, letadla, honičky... Nádherný klukovský svět (byť gendrově asi mírně nepřijatelný:-)) ... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Ulici, na ktorej sídli redakcia časopisu Světozor, na dolnom konci dominuje veľká bránová veža s orlojom. Táto veža stojí v rumunskom meste Sighișoara, rodisku Vlada Țepeșa - Drakuly. Vo filme sa objaví minimálne 2-krát. (Jarek678)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama