Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (745)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší díl trilogie. Komplikovanější a neuzavřený, ale výborně natočený. Robert Zemeckis předvádí skvělou režijní zručnost, když poměrně trhlý děj, který muže pro někoho být chaotický, pevně drží ve svých rukou. Opět skvělý M.J.Fox pro něho to byla asi životní role (nepočítáme-li seriál Všichni starostovi muži). Všechny skryté malé vtípky (Jaws 7 natočí syn Spielberga pamatujte si to a v roce 2015 uvidíme...) jsou stejně jako herecké výkony velké důvody pro opětovné pouštění filmu, který vás pokaždé něčím potěší. Opravdu tento film mám moc rád a s chutí ho sleduji stále dokola. Historie se přece opakuje. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto druhém díle trilogie cestovatelů v čase,ke kterému napsal scénář Bob Gale a perfektně zhmotnil na filmové plátno Robert Zemeckis se zpočátku dostáváme do roku 2015,kde vidíme obraz budoucnosti s originálními nápady jako jsou samovenčící psi se svítícími obojky,miniaturní pizza,která se stane obrgrosse anebo létající skateboard zvaný Hoverboard,který hraje ve filmu nezanedbatelnou roli.Tento film je také z jeden z prvních ve kterém byly použity speciální vizuální efekty studia ILM,které založil George Lucas,taktéž měli napilno maskéři s maskováním zejména Michaela J.Foxe,který se zde objeví dokonce ve třech rolích.Akorát mi nesedla výměna rolí přitelkyně Martyho Jennifer,kde vystřídala Claudiu Wells mě méně sympatická Elisabeth Shue.V celé Americe ,ale i na světě se fanoušci filmu setkali 21.října 2015,aby oslavili toto datum,což je datum příletu Martyho do budoucnosti.Toto setkání jsme mohli vidět v dokumentárním snímku Back in Time.Za mě 100% ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

U druhého dílu jsem prodělal názorový kotrmelec. Jako malej kluk jsem měl spíše špatné pocity, jelikož se mi to zdálo až moc temné a v depresivním prostředí, kde Biff je opravdu hnusák století. Teď, jako velké děvče, jsem pochopila, jaká brutálně střelená jízda to je a že se jedná možná o nejspolehlivější továrnu na vymazané hlavy. Scénárista konečně dokázal, že i bez omamných látek lze dosáhnout totálního výplachu a psycho stavů. Ačkoliv, možná jsem si to způsobil sám tím, že jsem si celou trilogii naordinoval hnedka rychle za sebou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou. Opät dokonale premysleny scenar, tentokrat mozno o trosku komplikovanejsi, ale opät som sa nasmial. Pacil sa mi navrat do roku 1955, ktory sa odohraval aj v jednotke, pretoze Marty tu mohol stretnut sameho seba, len tentokrat tu slo o nieco ine... 11.08.2009 _______ Michael J. Fox - (Marty McFly / Marty McFly Jr / Marlene McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Biff Tannen / Griff Tannen) +++ Lea Thompson - (Lorraine) +++ Jeffrey Wissman - (George McFly) +++ Elisabeth Shue - (Jennifer Parker / Jennifer McFly) +++ Billy Zane - (Match) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi v niektorých momentoch príde ešte lepšia ako prvý diel. Hlavne úvod je perfektný, ktorý rozbieha film hneď s kraja. Aj keď cestovanie časom je tento krát ešte o niečo zaujímavejšie ako v prvom filme ako celok mi prišiel prvý diel lepší, no každopádne aj druhý diel ponúka skvelú zábavu kde naša parta (Fox, Lloyd, Silvestri, Zemeckis) nespúšťa nohu s plynu. Obľúbený soundtrack: Hill Valley, 2015. 85% - 4* ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • V původní verzi scénáře se opět objevil Peabody (Will Hare). Marty McFly (Michael J. Fox) mu v prvním díle porazil borovici, když coby podezřelý mimozemšťan ujížděl v DeLoreanu. Ve druhém díle Peabody v roce 1955 opět zahlédl přistávající DeLorean a vydal se ho hledat, což dr. Emmettu Brownovi (Christopher Lloyd) lehce ztížilo plány. Scéna nakonec nikdy nebyla použita, dochovalo se pouze několik fotografií. (M_J_Adler)
  • Gitara, ktorá visí na stene Café 80´s nad hracím automatom je tá istá, na ktorej si neskôr vo filme brnká starý Marty (Michael J. Fox). (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama