Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (747)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Marty lítá opět v průšvihu, protože o něm přeci nikdo nesmí říci, že je zbabělec :-) Návrat 2 už je prostě parodií na sebe sama, ale utahuje si i ze Spielbergových Čelistí už tehdy ve 3D a z létajících aut z Hvězdných válek, inspiraci v zobrazení zločinného města našel ale i v klasice jakou je Caprův Život je krásný. Škoda jen, že tenhle film už nestojí samostatně a nedává smysl bez předchozího a následujícího dílu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10129-navrat-do-budoucnosti-ii/videa/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že pokračování nemusí vždy ztrácet nebo se snažit předchozí díl překonávat. Stačí rozvinout a posunout příběh, nemusí se vždy vylepšovat nebo komplikovat. Návrat do budoucnosti je jedním z těchhle případů. Zábavný kousek pro každého, který jde nenásilně a přitom originálně ve stopách jedničky. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podle mě už zbytečně překombinované, i když odkazy na první díl skvěle zapadají a představují něco naprosto neotřelého a původního. Asi nemá smysl mluvit o logice, ale právě tak neplatí, že by byl film logicky bezchybný a přesný, začne-li se někdo v časových přesunech, realitách a hlavně ve smysluplnosti všech činů hlavního hrdiny ztrácet, není se čemu divit. Proto raději tentokrát zapomenout na smysluplnost a nechat se bavit pokračujícími zběsilými eskapádami Martyho s jeho synem, otcem, s ním samým a mnoha dalšími postavami a příběhy všech možných časů. Brr! V takové pubertálně-startrekovské budoucnosti bych si opravdu nepřál žít! A taky by se někdy mohly digitálně vymazat ty provázky, které drží na vznášedlech se honící mládež blízké budoucnosti. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

No nic extra. Herci slušně přehrávali, místy trapný. Zachránila to poslední třetina, kde zapracovala fantazie a děj se hezky zamotal (vlastně takový byl už od začátku, jen ho shazovalo přehrávání, stupidní hláška "Nebuď srab", a blbec, co si nezamkne auto). # Zpětně musím uznat, že má "dvojka" nejpromakanější děj, ale provedení pokulhává. # příběh 7 | hudba 6 | humor 2 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Marty McFly na další cestě za lepšími dnešky menší úpravou včerejšků a zítřků.. Jistě, problematika časového paradoxu dostává trýznivým holobičem na holoprdel, ale když vidíte ty vyvalené oči C.Lloyda, létající DeLorean a legrační masky, jde vědecký náhled na cestování časem stranou a užíváte si v strhujícím tempu servírované technické a módní vychytávky kýčovité budoucnosti, Silvestriho (hlavně v dramatických pasážích) nezaměnitelný rukopis a především ten všudypřítomný feeling hravosti a nevinnosti komedií z přelomu 80. a 90.let, jenž aby v současnosti člověk hledal marněji než Biffa za stolem studentské menzy. A teď mě omluvte, jdu se s Almanachem sportovních výsledků z let 2010 - 2035 v pod paží ucházet o místo hlavního bookmakera sázkové kanceláře Fortuna a mám takový divný šimravý pocit na bankovním kontu, že mě přijmou.. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (86)

  • Podľa menovky nad hlavným vchodom domu, kde Biff (Thomas F. Wilson) v roku 1955 býva, sa jeho babička volá Gertrúda. (m.a.t.o.)
  • Dlouhé roky se tradovalo, že Crispin Glover, který v prvním díle hrál otce Martyho McFlye (Michael J. Fox) George, nebyl v pokračování obsazen kvůli přemrštěným nárokům na honorář. To však byla pomluva a až po letech vyšlo najevo, že Robetovi Zemeckisovi a scenáristovi série Bobu Galemu vadila Gloverova kritika konce prvního dílu, který v kontextu tehdejší doby označil za Reaganovský –místo lásky a rodinných hodnot jsou preferovány peníze a majetek. Po různých naschválech a nabídce na honorář pouhých 125 000 USD, proto Glover pokračování odmítl. Zemeckis však jeho postavu v ději potřeboval – použil proto nevyužité záběry z prvního dílu a také najal Jeffreyho Weissmana, který s protetickou maskou tváře vzhledově odpovídající Gloverovi natočil nové záběry. Glover studio za použití své podoby zažaloval a obdržel mimosoudní vyrovnání 760 000 USD. Jeho žaloba se pak stala základem k dnešním smlouvám na ochranu osobnosti při využití podoby herce pomocí speciálních efektů a digitání technologie. Příběh má i dobrý konec – se Zemeckisem se během let usmířili a Glover se objevil v jeho Beowulfovi (2007). (kenny.h)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama