Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Druhý díl trilogie absolutně vyžaduje čerstvou znalost prvního dílu... Bez této znalosti se jedná o průměrné navázání na taškařice z part one. S touto znalostí se v druhé půli filmu v roce 1955 otevírá naprosto geniální časová schizofreniie, zmítající se v agónii mezi událostmi roku 1955, modifikovanými událostmi roku 1955 z prvního dílu a modifikací těchto modifikovaných událostího dílu v intencích dílu druhého. Lahůdka pro naratology, filozofy, teoretiky časových paradoxů i teorie relativity. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že pozrieť si tento film k dátumu, keď sa Dr. Emmet Brown s Martym dostanú do roku 2015 bola skoro povinnosť. Nepodarilo sa mi to, no dohnal som to o pár dní. Keď som videl tento film prvýkrát, tak bol môj najobľúbenejší z trilógie. Lietajúci Delorean bol fantastický, rovnako ako hoverboard, pizza, ktorá sa zväčšila niekoľkonásobne, automatické tenisky a predstava lietajúcich áut v budúcnosti alebo zámky na otlačky prstov. To bolo fantastické. Temná alternatíva 1985 bola rovnako zaujímavá a mala celkom iný nádych. Plus tu spoznáme oveľa temnejšiu stránku Biffa Tannena. Plus absolútne skvelý záver. Dnes je to môj najmenej obľúbený diel, no stále je podľa mňa fantastický film. A stále má skvelé efekty, ktoré by dokázali tromfnúť aj mnohé dnešné filmy, plus dobrý scenár od Boba Gala. Návrat do budúcnosti je stále skvelou trilógiou, ktorá je nadčasová. Napriek tomu, že sme sa k predstave budúcnosti z roku 2015 nedostali. Ale to nevadí. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už ani -pro mnohé geniální- první díl mě moc nenadchl, ačkoliv jsem nemohl opomenout sympatického J. Foxe, řadu zajímavých nápadů a hlavně propracovaný scénář o cestování v čase a změnách přítomnosti. Druhý díl je na tom v mých očích kvalitativně skoro stejně, takže mé hodnocení berte s rezervou a zaměřte se na to, jak moc se vám líbil první díl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi v niektorých momentoch príde ešte lepšia ako prvý diel. Hlavne úvod je perfektný, ktorý rozbieha film hneď s kraja. Aj keď cestovanie časom je tento krát ešte o niečo zaujímavejšie ako v prvom filme ako celok mi prišiel prvý diel lepší, no každopádne aj druhý diel ponúka skvelú zábavu kde naša parta (Fox, Lloyd, Silvestri, Zemeckis) nespúšťa nohu s plynu. Obľúbený soundtrack: Hill Valley, 2015. 85% - 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pýtať sa Zemeckisa a Spielberga, ako dokázali s takou ľahkosťou a samozrejmosťou natočiť túto trilógiu, poprípade iné klasické Amblin filmy, by bolo niečo podobné, ako sa spýtať autistu, ako dokáže za sekundu vypočítať odmocninu z ľubovoľného vysokého čísla. Je to predsa tak jednoduché! Na týchto filmoch vidíme, ako dnešný trikový film nie je v globále schopný kvalitatívne nadviazať na klasikov žánru rokov minulých. Zemeckis natočil tri filmy v jednom, filmu plného nápadov, fórikov a vizuálnej hravosti. Vzhľadom na jeho roztomilú predstavu sveta, v ktorom dnes žijeme (určite nie až tak vážne myslenú), nedokážem film ohodnotiť inak. Jednu zanedbateľnú výčitku mám k hrúbke onoho almanachu, asi by sa jednalo o niekoľkozväzkovú encyklopédiu:) ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Falošný pracovný názov filmu bol "Paradox". (m.a.t.o.)
  • Claudia Wells, Martyho přítelkyně Jennifer, filmařům poněkud zkomplikovala život. Rozhodla se ukončit kariéru, takže tuto postavu režisér Robert Zemeckis musel přeobsadit (Elisabeth Shue). Navíc bylo potřeba kompletně a velmi pečlivě přetočit závěrečný obraz prvního dílu, neboť je zároveň prvním obrazem dílu druhého. (curfew77)
  • V bare Cafe 80's sa objavili ako čašníci videa Simulacra v štýle Max Headroom na televíznom monitore propagujúcom denné zľavy Ronald Reagan, Ayatollah Khomeini a Michael Jackson. Bar bol namaľovaný pastelovými farbami inšpirovanými seriálom Miami Vice (od r. 1984). Slávny hit "Beat It" od Michaela Jacksona bola tiež jednou z piesní používaných ako hudba na pozadí. (Raccoon.city)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama