Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (747)

vteco 

všechny recenze uživatele

Pokračování Návratu do budoucnosti, jenž se svou návazností na první díl, působí jako jeden film, je ještě zábavnější a rozmanitější. Skvěle se zde využívá cestování časem, které nabízí časové paradoxy, alternativní reality, duplicitní postavy a další hrátky s dějovými linkami z prvního dílu. Propracovanost všech scén, množství gagů nebo opravdu komediálních situací je tu nespočet a spolu s originální představou budoucnosti jednoduše baví. [90%] | Kino ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Dvojky bohužel doplácí na několik nevýhod. Jednak tady chybí to prvotní nadšení. Taky chybí nosné vtipné momenty jako v jedničce, které jsou jednoduché (potkat vlastní rodiče), ale fungují. Dvojka už tenhle typ vtipu použít nemůže, tak posune děj o kus dál. Tzn. k dalším, z jedničky dobře známým postavám + stejná kostra scén, jen s drobnými obměnami. Stále velmi inteligentní a zábavná podívaná, maskič Lloyd, sympoš Fox a nechutnej master of universe Biff. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Marty lítá opět v průšvihu, protože o něm přeci nikdo nesmí říci, že je zbabělec :-) Návrat 2 už je prostě parodií na sebe sama, ale utahuje si i ze Spielbergových Čelistí už tehdy ve 3D a z létajících aut z Hvězdných válek, inspiraci v zobrazení zločinného města našel ale i v klasice jakou je Caprův Život je krásný. Škoda jen, že tenhle film už nestojí samostatně a nedává smysl bez předchozího a následujícího dílu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10129-navrat-do-budoucnosti-ii/videa/ ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Kouzlo téhle báječné trilogie mimo jiné spočívá v tom, jak si pro sebe dokázala stvořit zcela soběstačný svět plný vlastních pravidel, symbolů a hlášek. Povědomé scény ve stále nových aranžmá vyvolávají krásně důvěrný pocit sounáležitosti diváka s filmovými hrdiny. Člověk se u těch filmů klidně může tetelit jak čtyřleté dítě co se po desáté dívá na svůj oblíbený večerníček a je unešené z toho že ví jak to bude dál :-) Je tak snadné tomu propadnout. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvojka je scenáristicky o čosi odvážnejšia a práve to mi zalepilo náplať mierneho sklamania z ničoho 'až tak' inovatívneho. Zamotanosti je viac než dosť a otvárajú sa nové možnosti. Navyše aj postava Martyho v úlohe Michaela J.Foxa sa dočkala hutnejšieho, takmer akčnejšieho rázu a hneď som bol spokojnejší. 85%. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (86)

  • V roce 2020 proběhla jedna z největších aukci filmových rekvizit. Mimo jiné zde byly nabízeny i stylové boty Martyho McFlye (Michael J. Fox), které se nakonec prodaly za 26 400 liber. (Jimmy15)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama