Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Něžný bar, snímek režiséra George Clooneyho podle úspěšných memoárů, sleduje úsilí ambiciózního spisovatele (Tye Sheridan) o naplnění jeho romantických a profesních ideálů. Na stoličce v baru svého strýce (Ben Affleck) poznává taje růstu a dospívání od pestré plejády místních postaviček. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

emma53 

všechny recenze uživatele

Donedávna jsem Bena až tak nevyhledávala, ovšem tady zbořil všechny moje předsudky a mrkla jsem se na něj trochu víc. Nejen, že je dobrý scénárista a režisér, ale po tomhle filmu se stávám fanynkou jeho herectví. Byl neskutečně skvělý strejda malého, okatého klučiny, potažmo spisovatele. Ano, Tye hrál taky bezvadně a já vlastně nemám nic, co bych tomuhle snímku vytkla. Ve mně Něžný bar rezonuje ještě dnes, x dní po zhlédnutí. Tiše doufám, že se přesune brzy do těch červených barev, myslím, že si to zaslouží. Ben určitě! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Námet je strašne obohratý. Proste ďalšie sfilmované memoáre nejakého spisovateľa v ktorých sledujeme jak vyrastal. Samozrejme nesmie chýbať chudoba, zlé vzťahy s niektorým z rodičov atď, atď. Napriek všednosti je príbeh týchto filmov zaujímavý, ale je často podaný strašne nezáživne. To nie je tento prípad. Prvá polovica v ktorej sledujeme hlavného hrdinu v mladšom veku, je neskutočne svižná a aj tie prvoplánovo nepríjemné scény sú podané s nadhľadom a celkom rýchlo odbité. Čo myslím ako klad, lebo sa to zbytočne nekonečne nenaťahuje. V druhej polovici, keď sa hlavný hrdina dostane na univerzitu, tempo spomalí a príliš to začne prešľapovať na mieste ohľadom otravnej romantickej línie. Popritom som rozmýšľal aká bude teda hlavná pointa, ktorou to uzavrú. Prekvapivo tá, že hlavnému hrdinovi konečne dôjde kto je jeho "skutočným" otcom. Pritom divák to vedel prakticky od začiatku. Ale dobre, každý hlavný hrdina nemusí byť nejaký veľký mysliteľ. Celkovo je teda film za tri hviezdičky, ale štvrtú si film rozhodne zaslúži za Affleckovu postavu skvelého strýka, ktorý celý film hlavnému hrdinovi radí a postupne sa stane hrdinovým skutočným veď viete kým. Tak dobrú, sympatickú, pohodovú úlohu, ktorú si celý čas evidentne užíva, Affleck už dávno nemal. 7/10. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, ve kterém vlastně není vůbec nic špatně. Jenže v něm taky nic extra, aby jej člověk dokázal více ocenit. Zkrátka takových pohodových filmů vznikají každý rok mraky. George Clooney si evidentně zavzpomínal na své dětství a dospívání. Zřejmě měl nějakého moc fajn strýčka. Ben Affleck vskutku trousí sympatické moudra.... 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně příjemné coming of age indie retro,ve kterém se vlastně nic zásadně dramatického neděje,ale od samého začátku dokáže pohltit svojí příjemnou atmosférou,díky které bych chtěl okamžitě žít v Americe sedmdesátých let.Hodně nahoru to táhne obsazení,jemuž vévodí (trochu překvapivě) Ben Affleck,pro nějž je to nejlepší role za poslední roky a takového strejdu by bral z (a)fleku každý.Pro Clooneyho - režiséra zatím - z mého pohledu - jeho nejlepší kousek (neviděl sem jeho první dva režijní počiny)...80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hodně příjemnej film, uvolněnej Affleck v roli cool strejdy, skvělá Lily Rabe jako single matka a prdící Christopher Lloyd coby nerudnej děda, všichni sympaticky kroužící okolo mladého kluka/nadějného spisovatele, jehož stěžejním tématem je chybějící otec. Clooney natočil svěží memoár s parádním soundtrackm, feel good atmoškou a parádními postavami, po 10 let starým Dni zrady má tak na triku konečně zase dobrý film. To není moc pěkná bilance, ale díky bohu aspoň za to. 7/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Väčšina prvých scén sa odohráva v roku 1973. V jednej scéne starý otec (Christopher Lloyd) spieva televíznu reklamnú znelku na cigarety, konkrétne značky Winston. Reklamy na cigarety boli od roku 1971 v televízii zakázané. (Pat.Ko)
  • V rozhovore pre Variety Ben Affleck povedal: „Myslím si, že svet je drsné a škaredé miesto, najmä teraz, takže sa cítim dobre, keď na svet vychádza na tento film.“ (Pat.Ko)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (více)

Reklama

Reklama