Reklama

Reklama

Zakletá jeskyně

  • Slovensko Zakliata jaskyňa (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Zázračná jeskyně obsahuje vzácné poklady, sůl a drahé rubíny. Horníci si z ní můžou vzít tolik soli, kolik potřebují, ale z rubínové síně v samém středu jeskyně si nesmí nic odnést. Toho, kdo si rubíny vezme, postihne kletba. Rychtářova dcera Lena přesto po tomto vzácném drahokamu z hlubin jeskyně zatouží a i přes varování sestry Ady nedokáže svou touhu překonat. Její lehkovážný čin tak uvede do pohybu události, jejichž následky naruší křehkou rovnováhu celého království a postihnou i Lenu. Zakletou Lenu dokáže osvobodit pouze člověk s dobrým srdcem, který vrátí ukradený rubín zpět do srdce jeskyně. Ten nyní zdobí koruny zlé královny Berty. Podařilo by se to snad pouze jejím dvěma nevlastním synům, princům Zachovi a Cyrilovi. Ti jsou však plní pýchy a marnivosti a o neštěstí ostatních se nestarají. Když z vůle macechy Berty o všechno sami přijdou a stanou se závislými na pomoci ostatních, pak teprve pochopí, že je jejich povinností bojovat za spravedlnost pro všechny. Jejich odměnou je nejen to, že najdou vlastní odvahu, laskavost, schopnost obětovat se, ale i zjištění, že objeví pravou lásku. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (135)

natalanka odpad!

všechny recenze uživatele

CO TO BYLO?  Mám dětskou duši, ale to byl masakr. Spousta spousta nenávazností, nepohádkovosti, nelogičnosti, chaosu a TOTÁLNÍ plochosti povah.Jména nezapamatovatelné. Král umírá bez povšimnutí a starostlivosti na trůnu obtěžkán obrovskou korunou. Moudra evidentně rozdává pět minut před smrtí.  Oba princové protivní fracci. Jeden zmizí na celou zimu bůhví kde. Zbraň odevzdá starci jen tak bez kladení odporu a v klidu odchází KAMSI. Objeví se po tuhé zimě a je téměř moudrý a pokorný. Druhý peskuje holku co ho zachrání a stará se o něj. Prozře a zamiluje se po JEDNÉ prodělané horečce. Holce vemou oslíka, aby táhl dělo... protože opravdu neměli u královského dvora čím dovézt dělo ke skalám. Karel Dobrý není dobrý, je přehnaně protivný a uječený. Král sedí na smrtelném trůnu s bytelnou korunou a moudra rozdává synům na poslední chvíli.... prostě NE. Utahané, uječené .... tohle nezachrání ani záběry na kopce a hory. Koukali jsme s rozčarováním....:-( ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hraná pohádka za poslední 4 roky. Krásné lokace, atmosféra, neokoukaní herci a povedený scénář, kde každá scéna má svůj smysl pro cílový dramatický oblouk, ve kterém, i když cíl je předem daný svým žánrem, cesta k němu je originální, nápaditá a emočně strhující. Část pohádky disponuje až téměř hororovou náladou, a tak z popsaných důvodů, o co méně si film vychutná to nejmenší dítě, o to více balzám pohladí dospělou vnímavou pohádkovou duši... 80 % ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když zkombinujete Sůl Nad Zlato , Tři Oříšky pro Popelky a Dračí Prsten (tohle je novinka, že si někdo na tuhle pohádku vzpomněl) ? Vznikne Zakletá Jeskyně. V království bohatnou díky soli v jeskyni jsou tam i rubíny, ale ty kdo odnese promění se v vlka a sůl zmizí (ačkoliv se pořád objevovala tak nevím teda jak to fungovalo) mezitím královna chce ty rubíny a jedna dcera hledá druhou co se proměnila ve vlka. Největší problém je v tom, že se to vyšťaví zhruba v 20 minutě od spadnutí toho prince do vody  pak už to stojí jen na třech lokacích kdesi venku zámek a jeskyně velké plus je naopak to, že zde není moc triků a působí to přirozeně. Jinak zásadní filmová chyba spoiler oni vrátily ten rubín a Lena se změnila na člověka mezitím se změnila    na vlka Berta oni vrátily tu korunu a Berta se na člověka nezměnila proč? 60 procent ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Relativně solidní pohádka, které ubližuje v podstatě jen inspirace tou solí, protože vše ostatní je víceméně v pohodě - vizuál, emoce, herci (včetně mladých, i slovenských, které moc neznám) a dost dobrá hudba. Vypadá to, že Čengel Solčanská točí na pohádky, aby si pak dala nějaký zajímavější a závažnější biják - třeba Služku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zakletá jeskyně v sobě mísí přenádherné přírodní scenérie (zasněžená krajina, hluboké jezero, daleké zelené kopce, krápníkové jeskyně) s líbivým pohádkovým příběhem (dobro/zlo, souznění s přírodou/chamtivost) a místy poněkud kostrbatým scénářem a prazvláštním castingem. Výprava a kostýmy jsou na vysoké úrovni (snad jen Predrag Bjelac vypadal víc šaškovitě než "kouzelník" se střelným prachem) a samotný příběh, byť nijak inovativní, nýbrž ryze pohádkový a poučný, měl své kouzlo. V první třetině tvůrcům celkem haproval sled scén s ročními obdobími. Nicméně největším kamenem úrazu bylo (pro mě) herecké obsazení: Někteří herci a herečky mi přišli ve svých rolích poněkud strnulí a Táňa Pauhofová nebyla úplně šťastnou volbou do záporné role, zatímco démonický Karel Dobrý v roli, která mu na první pohled sedla, celkem přehrával. Ve výsledku se ale stále jedná o dobrou koprodukční pohádku na právě jedno zhlédnutí. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení pohádky bylo třikrát přerušené, jednou se štáb vracel ze slovenských Kysúc a dvakrát z hradu Pernštejn. Důvodem byl covid-19, který se u štábu objevil navzdory předcházejícímu testování všech členů štábu, herců i komparzistů. (SONY_)
  • Film sa natáčal v priebehu všetkých štyroch ročných období. (Arsenal83)
  • Na výrobe digitálnych trikov pracoval tím kompozitorov a grafikov viac ako 8 mesiacov. Celý proces schvaľovania bol veľmi náročný a pri vybraných záberoch bolo vytvorených napríklad aj 70 verzií, než boli tvorcovia spokojní. (Arsenal83)

Související novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (více)

Reklama

Reklama