Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jason počtvrté ale ani tady ne dokonale. Čtvrtá část této série potěší především tím, že se zde objevuje poměrně dost nahých scén (ale pozor, nejlepší scény/ženy jsou až v následujícím pokračování) a snahou o to uzavřít tuto legendu. Nicméně producenti jsou producenti, a když vidí, že jim kravička dojí hodně mléka, tak si samozřejmě nechají vrátka otevřená k případným pokračováním (jak víme, dneska je natočeno jedenáct(!) dílů původní série a (zatím) jeden remake). I z tohohle pohledu je fajn sledovat tuto sérii dneska, už jen pro ty názvy… část čtvrtá "The Final Chapter", část pátá "A New Beginning”… ;-) K filmu nemám co vytknout, bavil mě, ale ne tolik, abych mu dal lepší hodnocení. 80 %. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je dobrá. Z márnice vstalý surový kolohnát Jason oslaví svůj návrat do oblasti Crystal Lake vraždou tlustý hippí holky a už je to tady zase - bát se může tříčlenná rodinka a hned vedle sousedící teen partička. Není tady už nic tak pamětihodného, ale jinak fakt nevím co vytknout. Saviniho gore, celkem zábavná (a hodně se svlékací) mládež, suprový zpomalený pády z okna, a dítě co mě výjimečně nesralo - a na konci se s tím fakt nesere (narozdíl od pomalu všech teenagerů a dospělých v pomalu všech slasherech). Pěkných 7/10. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Seria Friday 13th si od jednotky z roku 1980 stale drzi svoju kvalitu : tzn efektivna vyvrazdovacka mladeze, ktora sa vybrala stanovat, klasicky Vorhees s klasickou maskou, a miestami aj strasidelna atmosfera. Oproti trojke vsak uz ide o cosi slabsie pokracovanie, lebo Miner bol na reziserskej stolicke vystriedany Josephom Zitom a zaver bol odflaknuty : maly chlapec si vyholi hlavu, a tak znici zlo ...... LOL. 67 % ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito se hezky zaučil na Vrah z Rosemery a dokáže držet napětí,až do finále.Přesto ten hluk co dělá Jason okolo domu(holku yvhodí z okna,roztříská se o auto a nikdo nic neslyšel?). Jason se tu vyřádil do sytosti. Trošičku mě zklamalo,že Jasona dokáže dostat i malý kluk. Osobně si memyslím,ikdyž Jasona miluju,že se jedná o ten nejlepší díl z celé té série,přece za ty chybičky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) Já teda nevím, ale mě tento díl vůbec nesedl. Dokonce mi přijde ještě snad o něco slabší jak jednička. Divím se, že se to po výborné trojce tak nevydařilo. Ani se mi nelíbilo to pojetí s tím malým chlapcem. Postavy mi přišly dost nudné a nezáživné, snad nikoho jsem si nemohl oblíbit. Jason se tu od cca druhé poloviny začne víc objevovat, ale také moc neoslní. Navíc režijní stránka se vrátila na úroveň prvního dílu, nebo snad i trochu hůře. Takže mě nic nedokázalo pořádně vyděsit. Krvavé to bylo, ale nebyla v tom žádná intenzita. I hudba byla dost utlumenější. Prostě to bylo ve všech směrech obyčejné až amatérské. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Joseph Zito měl v plánu celou sérii tímto filmem ukončit. Proto má původní název filmu podtitul The Final Chapter (Poslední kapitola). (JasonIX)
  • Vzhledem k nízkému rozpočtu filmu museli někteří herci provádět nepohodlné nebo nebezpečné kaskadérské kousky sami. To se nelíbilo profesionálnímu kaskadérovi Tedu Whiteovi (Jason), který trval na ohleduplnosti k ostatním hercům. Vztah mezi ním a režisérem Josephem Zitem začal být velmi napjatý, což vyústilo ve Whiteův požadavek, aby nebyl uveden v titulcích. Kaskadér se poté od filmu distancoval a označil ho za "sračku". (Epistemolog)

Reklama

Reklama