Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších dílů, naplňující stanovenou kvótu - opět nás čeká bouřlivá noc, přebíhání z baráku do baráku a zpět, nevázaný sex, nevázané vraždění, no však to všichni známe a máme rádi. K tomu nadržený doktor v nemocnici, dětský nerd vyrábějící hororové masky (Corey Feldman), taneček Crispina Glovera, pár pěkných zpomalených stuntů (pád dívky na auto, pád hrdinky z prvního patra na zem) a rozsekání Jasona malým klukem. Po Vrahovi Rosemary druhý a poslední Zitův slasher, po kterém přesedlal na akční béčka (Ztracen v akci, Invaze do USA, Rudý škorpion) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako u väčšiny hororových sérií aj v tejto sme sa dostali ku koncu akej takej uveriteľnosti a následuje iba síce stereotypné, ale zato znesiteľné vyvražďovanie postáv pri ktorom opäť môžete tipovať kto bude ďalšou obeťou. Jason tentokrát prichádza odnikadiaľ a koniec...no, jednoducho doposiaľ najslabší diel Piatku trinásteho. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 4“ je klasickým pokračováním, které nemá žádný kdovíjaký nápad, prostě si jede v zajetých kolejích a snaží se prostě jen dál přicházet s oblíbenou postavou Jasona, který vraždí bez toho, aby to mělo nějaký hlubší smysl. Nehledejte v tom nějakou potřebu po mytologii, ale prostě jenom snahu přinést divákům to, co jim přinesly předchozí díly. Hlavní otázkou pak je, jestli někdo přežije. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prvý dobrý Piatok trinásteho. Niežeby šlo o bohvieaký zázrak, avšak po klesajúcej kvalite sequelov, pričom ani pôvodný film nebol výnimočný slasher, je finálna kapitola príjemným prekvapením. Tých logických nezmyslov je tu menej ako obvykle, ale to môže byť aj subjektívny dojem. Samozrejme si uvedomujem, že tá skriňa sa dala posunúť pred celé dvere. Štvrtá hviezda za veľmi pekné ženské osadenstvo, asi sa vyberalo zo stredoškolských súťaží krásy. Sem ale nerátam stopárku z úvodu. 70% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 4 pěkně navazuje na trojku a jako vždy Jason ožije a vrací se. Zase jsem poprvé tenhle díl viděl na videokazetě od kamaráda táty a tenhle díl už měl rychlodabing a překladatel zněl jak buzna :D Tento díl režíroval Joseph Zito a v podstatě film nepřináší nic novýho. Opět parta mladých u kempu Křišťálové jezero a Jason může začít další jatka. Překvapil mě tady mladej Crispin Glover v roli Jimmyho. Známej hlavně z komedie Návrat do budoucnosti. Nová postava ve filmu a bude i v dalších dílech, se jmenuje Tommy (Corey Feldman). Ve filmu má dobrý masky a na konci filmu rozmrdá Jasona mačetou. Jasona tu hraje Ted White a jeho masku udělali zase trochu jinačí a vypadá dobře - Jason je čím dál tim víc hnusnější a to mě na týhle sérii taky baví. Gore dobrý a podílel se na nich zase vynikající Tom Savini. Dal jsem tři protože jak jsem psal, díl nepřináší nic novýho a furt se ten děj stejně opakuje ale atmosféra pořád v pohodě. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 52. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Herečku Kimberly Beck (Trish) během natáčení někdo obtěžoval podivnými telefonáty, a když si šla zaběhat do parku, tak jí sledoval nějaký muž. Po natáčení vše ustalo. (Chatterer)
  • Poté, co Ted White (Jason) dokončil scény pro tento film, začal okamžitě pracovat na filmu Starman (1984). Během nočního natáčení Starmana dorazila na plac skupina novinářů, kteří chtěli udělat rozhovor s Jeffem Bridgesem, ale ten nebyl k dispozici. Režisér John Carpenter proto reportérům řekl, aby si promluvili s Whitem o filmu, který nedávno dokončil. Poté, co reportérům řekl, že ztvárnil roli Jasona ve filmu Pátek třináctého 4, vyšel následující den článek výhradně o něm. A stejný večer se na natáčení Starmana dostavilo mnoho fanoušků série Pátek třináctého jen kvůli tomu, aby viděli Whitea. (Terva)

Reklama

Reklama