Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý zářez mi s odstupem času připadá jako jeden z nejlepších, konečný soud si samozřejmě nechám na úplný závěr po zhlédnutí celé série, ale už teď můžu říct, že měl štěstí zejména na herce. Ve srovnání s dvěma předešlými díly, bylo tohle asi nejpohodovější setkání s oběťmi páně Voorheese. Nekoná se totiž žádná přehlídka afektovaných či jinak narušených dementů určených k likvidaci. Poprvé tu na scénu nastupuje malý Tommy Jarvis, s jehož postavou budeme mít co do činění i v dalších pokračováních, a je to právě on a jeho rodina, jenž dávají celému dění téměř punc uvěřitelnosti. Pochopitelně ale nemohou chybět ani obligátní teeni, ti mají opět dokonale šablonovité charaktery – panna a její zkušenější přítel, šašek, tydýt, děvka s děvkařem atd. Můžete hádat, kdo přijde na řadu jako první a kdo poslední. SPOILER: Díky postavě malého Tommyho, dítě nemůže zemřít, to ale nesympatická panna schytá s plnou parádou. Chňá, chňá, potěšilo. Na filmu se opět podepsal zásah MPAA, a tak byly některé scény zkráceny nebo úplně vystřiženy, znát je to zejména při zmizení Tommyho mámy, která odejde ze scény velmi nenápadně a vysvětlení, co se s ní stalo, se nám nedostane. Kdo má zájem, může se na něj podívat tady: https://www.youtube.com/watch?v=eniF9bJ1LN4&t=127s Docela škoda, že to chybí, viďte? Poslední kapitola, která zdaleka nebyla tou poslední, je nejen vynikajícím Pátkem, ale i bez růžových brýlí fanouška brutálního hokejisty si troufám říct, že i velmi dobře zvládnutou žánrovkou jako takovou. Čistých pět. Edit komentáře a hodnocení až po překvapivých 13 letech od posledního zhlédnutí (původní komentář vzal ďas, původní hodnocení - ****) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech prvních dílech stále nechápu, proč se Friday the 13th série stala tak slavnou. Atmosféra a cool zabiják jsou to jediné, co zde lze ocenit. Režijně a herecky je jeden díl horší než druhý, až to budí pocit, že s daným rozpočtem by to dokázal natočit každý amatér. V případě Final Chapter nepomůže ani scénář, který svou demencí a naivitou skutečně přakvapuje. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Konečně se dá celý film vydržet,aniž bych si u něj stačil uvařit večeři,vyvenčit psa a vyžahnout 5 ležáků.Konečně se objevují ve filmu dobří herci a film má konečně celkem slušný příběh.Jason má tempo a jeho epesní kilovačky šťávu,hlavně dívka ve člunu,týpek v koupelně a letájící okenní Čestmírka mi polechtali mé úchylné bránice.Corey Feldman s děsivou hrůzou připomíná moji fóbii z dětí a nakonec musim ocenit i hudbu,konečně mě nenutila vrazit si do uší vidličku.Jeden z mála sledovatelných dílů téhle série a konečně malý důvod koukat na sérii dál,i když jak všichni víme.....zcela zbytečně :-) ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

S třetím dílem nejlepší z celé série.Naproti předchozímu dílu se akce rozjede hned od začátku filmu a nepřetržitě trvá až do samého závěru.Parádní série vkusných a originálních gore vyvražďovaček,kde se nešetří všemi různými zahradnickými potřebami a litry krve.Jason se rozjíždí jako v žádném jiném díle,o to větší je možná pak zklamání jakej gumák se z něj vyklube na úplném závěru filmu a jak hravě ho mládežnický zbytek,který jěště zůstal na živu,vyřídí(sorry za spam)...samozřejmě všichni víme že ne na dlouho:).. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 52. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 33 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Stejně jako třetí díl měl i čtvrtý premiéru v pátek 13., a sice v dubnu roku 1984. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno