Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (182)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi tu menší část, která si myslí, že jednička byla lepší. Viděl jsem to těsně za sebou a i tady mě bavila hravost, hlavní hrdnika, napády, výprava, ale bohužel míra feminismu překračuje mez kterou jsme ochoten snášet, chtěl bych vidět kdyby to bylo opačně, kolik feministických spolků by požadovalo zákaz tohoto filmu. Tohle je strašná škoda, jinak to vůbec není špatný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mělo to momenty, u kterých jsem si říkal, že je to asi lepší, jak první díl. Nakonec jsem ale stejně zhodnotil, že u Enoly mi asi nejvíc vadí právě ten námět. Přitom je to škoda. Filmové příběhy z aristokratické Anglie té doby mám rád. Tady je ta atmosféra třeba přímo fantastická. Dokonce i sper ďas ten feminismus, co tady je. Zde má i v rámci pravdivého příběhu svůj smysl a v tomto ohledu mi vůbec nevadil. Největší problém mám ale s postavou Enoly, která dělala všecko pro to, aby mi ten film neskutečně otrávila. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička se mi dva roky zpátky nelíbila a od dvojky sem tudíž vůbec nic nečekal. K mému velkému překvapení sem ale dostal slušnou, lehce dospělejší oddechovku se zajímavějším případem a o poznání sympatičtější Millie Bobby Brown. Opět tu samozřejmě nechybí girl/woman power mesidž, ale není to tak extrémně na sílu a celkem to sem i sedí. Lehce do očí bijící a vodou na mlýn různých fobů bude ovšem násilná diverzita a tak dostaneme - spoiler - Moriartyho - ženu (což není žádná novinka) černošku (to už novinka je) a na konci jako bonus indického Watsona...70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tedy, jen ve zkratce.. První díl Eboly byl celkem vítaným materiálem pro uskřinuté homofeministické transkřižníky a nadějné nevyhraněné deprivátory s rokem narození nad dva tisíce. Pro nás ostatní netolerantní homofobní zmrdy, kteří odmítají sluníčkový náhled na svět a všech čtyřistadvacetsedm pohlaví se všemi jejich poddruhy, znamenala Ebola jen fádní zábavu s velice zanedbatelnou snahou zaujmout diváka, používajícího mozek. A pak přišla Ebola dvě. Vylepšená těžkotonážní homohoufnice, pálící ostrými do řad zmatených frustrátů, kteří právě upustili od sledování Spongeboba, kde nabrali veškeré dosavadní zkušenosti a vědomosti, toužíc po hutnější látce pro další seberozvoj a studium. Ideální překlenovací materiál! Pak už snad jen Sex ve městě a Opuštěný, říznutý nějakou tou Dánskou dívkou! Ale zpět k Ebole cvaj! Scénáristé přitlačili na pilu a vytvořili ještě znepokojivější flusanec do tváře Ej Sí Dojla. Doufal jsem, že z první hravé a veselé Enoly vytvoří něco zábavnějšího, poučí se z nedostatků a vypilují ji do dokonalosti, nebo alespoň k lepšímu dojmu. Vyzdvihnou talent mladé herečky a dají divákům něco svěžího. Stylem se blížícího například Tenkrát na východě a Deadpoolovi. Bohužel to vzali opačným směrem a vytvořili toxickou Ebolu, pohřbenou pod nánosem tupé nezábavné propagace ženské nezávislosti a chabé rádoby zábavy. Jsem hrubě zklamán. I hereckým obsazením a výkony. Korunu tomu nasadil Moriarty; negr v sukni. To už jsem kroutil hlavou. Bída a zmar. 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Enola Holmes 2" je pokračovaním Netflix filmu, z ktorého si dokopy nepamätám skoro absolútne nič. Pamätám si, že ma to nebavilo a mal som pocit, že film absolútne nevyužíva svoj nápad ako svoju silnú stránku. Skôr naopak. Takže som k pokračovaniu pristupoval celkom opatrne. No mám pocit, že tvorcovia to tentokrát spracovali oveľa lepšie alebo sme sa dočkali lepšieho príbehu. Lebo tentokrát som sa bavil, malo to šarm a hlavne záhada bola spracovaná oveľa zaujímavejšie. Niekedy môžu byť príčinou zaujímavej záhady aj rôzne sfarbené hlavičky zápaliek. Je to tak. Millie Bobby Brown tradične dáva svoju rolu dobre a myslím si, že aj v prvom filme si svoju rolu celkom slušne užívala. Som rád, že ju to baví a hádam sa k tomu ešte aj vráti. Kvalitné detektívky ma bavia, no musia mať postavy, ktoré chcem sledovať a nejakým spôsobom ma to musí chytiť. Prvýkrát to úplne nevyšlo. Tentokrát to bolo lepšie. Do tretice všetko najlepšie? Uvidíme. Každopádne som rád, že som film videl a ako príjemnú krimi oddychovku môžem odporúčať. Hodnotenie: B ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Enola (Millie Bobby Brown) si za svoje krycie meno vyberie "Hilda", čo je zhodou okolností aj meno matky Williama (Gabriel Tierney). (belinko)
  • Příběh je založen na skutečné historické události, stávce dívek z roku 1888 a na životě dělnické aktivistky Sarah Chapman. Nemoc způsobená bílým fosforem byla rovněž skutečná. Od stávky r. 1888 v Anglii uplynulo více jak dvě dekády, než byl bílý fosfor v r. 1910 zakázán. V ostatních zemích Evropy byl zakázán dříve (sirjohn)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama