Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (181)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Dostali sme v podstate presne to isté ako v jednotke, čo je len dobre. Opäť sympatická Millie na ktorú je radosť sa pozerať, viacej Cavilla začo tiež palec hore a opäť je to skôr taká zlatá úsmevná detektívka. Je to aj celkom zamotané, koniec ma bavil a chválim aj soundtrack. Kľudne by som bral pokračovanie. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi tu menší část, která si myslí, že jednička byla lepší. Viděl jsem to těsně za sebou a i tady mě bavila hravost, hlavní hrdnika, napády, výprava, ale bohužel míra feminismu překračuje mez kterou jsme ochoten snášet, chtěl bych vidět kdyby to bylo opačně, kolik feministických spolků by požadovalo zákaz tohoto filmu. Tohle je strašná škoda, jinak to vůbec není špatný. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi neprišla ako žiadny zázrak a to mam Holmesové detektívne prípady celkom rad. Dvojka mi príde o niečo lepšia ako jednotka, ale stále je to na míle vzdialene kvalitnejším filmom od Ritchieho alebo výbornému seriálu s Freemanom a Cumberbatchom. Hlavná hrdinka ma stále akosi nechytila a jej strelenosť ma znova nebavila ani tu, no potešil ma väčší priestor pre Henryho Cavilla v úlohe Sherlocka Holmesa. Ďalej pekná výprava, kostýmy, dobová atmosféra, hudba, detektívny strih a hlavne príbeh, ktorý mi prišiel oveľa zaujímavejší ako ten s predošlého dielu. Nakoniec celkom fajn, moc som sa nenudil. P.S.: za titulkami je ešte jedna scéna. 60% - 3* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Enola přemáchla svoje modré punčošky a zase se vrhla do luštění detektivky a obrany ženských práv. Tahle holka, která skrz zbořenou čtvrtou stěnu mluví s divákem, mě baví víc než v prvním díle. Příběh je sevřenější a uvěřitelnější. Enola je dospělejší a tím pádem se mírně zklidnila. Ne natolik, aby nudila, a zbylo jí dostatečně střelenosti, aby bavila. Film nijak nezastírá, že je především určený dospívajícím dívkám, jako podpora a do jisté míry i jako vzor. A proč by ne? Klučičích rošťáků jsou hromady, holky zas tolik hrdinek rošťaček, se kterými by se mohly ztotožnit, nemají. SHRNUTÍ: Škrtnutím sirkou někdy můžeš zapálit požár, který neuhasíná. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Ono to je veľmi hlúpe, naivné, možno zbytočné? Určite. Ale na druhú stranu je to taký milý rodinný film, ktorý je určený prevažne detskému publiku, tým pádom to netreba nejako rozmazávať, aj keď by som možno chcel. Brown je ok, Cavill herecký pilier a celkový dojem by bol obstojný, len som sa nevedel zbaviť toho pocitu, že to je celé na silu a ako som už spomínal, zbytočné. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Úvod filmu odkazuje na ďalších veľkých detektívov viktoriánskeho Londýna; Detective Field, Reginald Swain, Mackenzie Macintosh a Sir Alfred Hornblower. Charles Frederick Field bol skutočným zakladajúcim členom Metropolitnej polície, ako ctižiadostivý herec mal záľubu v obliekaní sa do prestrojení a po odchode do dôchodku sa stal súkromným detektívom. Bol priateľom Charlesa Dickensa a slúžil ako inšpirácia pre postavu inšpektora Bucketa v románe "Bleak House". Detektív Constable Reginald Swain bol postavou v dlhotrvajúcom britskom policajnom seriáli Dixon of Dock Green (od r. 1955). Mackenzie Macintosh môže odkazovať na Rushmore 'Mac' Mackenzie, hlavnú postavu v sérii súkromných detektívnych románov od Davida Housewrighta. Alternatívne to môže odkazovať na Mackenzie Macintosh, viktoriánsku grafickú dizajnérku a manželku Charlesa Rennieho Mackintosha. Alfred Hornblower sa môže odvolávať na Alfreda Swainea Taylora, viktoriánskeho toxikológa a medicínskeho spisovateľa prezývaného otec súdneho lekárstva a Horatia Hornblowera, hlavnej postavy v sérii námorných dôstojníkov C.S. Forestera. (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama