Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (180)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi neprišla ako žiadny zázrak a to mam Holmesové detektívne prípady celkom rad. Dvojka mi príde o niečo lepšia ako jednotka, ale stále je to na míle vzdialene kvalitnejším filmom od Ritchieho alebo výbornému seriálu s Freemanom a Cumberbatchom. Hlavná hrdinka ma stále akosi nechytila a jej strelenosť ma znova nebavila ani tu, no potešil ma väčší priestor pre Henryho Cavilla v úlohe Sherlocka Holmesa. Ďalej pekná výprava, kostýmy, dobová atmosféra, hudba, detektívny strih a hlavne príbeh, ktorý mi prišiel oveľa zaujímavejší ako ten s predošlého dielu. Nakoniec celkom fajn, moc som sa nenudil. P.S.: za titulkami je ešte jedna scéna. 60% - 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mělo to momenty, u kterých jsem si říkal, že je to asi lepší, jak první díl. Nakonec jsem ale stejně zhodnotil, že u Enoly mi asi nejvíc vadí právě ten námět. Přitom je to škoda. Filmové příběhy z aristokratické Anglie té doby mám rád. Tady je ta atmosféra třeba přímo fantastická. Dokonce i sper ďas ten feminismus, co tady je. Zde má i v rámci pravdivého příběhu svůj smysl a v tomto ohledu mi vůbec nevadil. Největší problém mám ale s postavou Enoly, která dělala všecko pro to, aby mi ten film neskutečně otrávila. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi svižne nakrútené pokračovanie, ktoré sa mi páčilo ešte o jeden hrdzavý vlas viac ako prvá časť. Máme tu typicky komplikovane napísaný sherlockovský prípad, kde všetko so všetkým súvisí, stopy odhaľujú obaja súrodenci vďaka svojej inteligencii a je to samozrejme prehnané presne tak, ako si látka vyžaduje. Máme tu zopár šikovne nakrútených paralelných montáží, veľa nepatrných detailov sa ukáže byť o pár desiatok minút veľmi zásadných a atmosféra Londýna druhej polovice 19. storočia je uveriteľná a nechcelo sa mi z neho odchádzať. No a kto je Moriarty, to vás možno napadne skôr, ako bolo zamýšľané a možno vás jeho identita naštve, ale myslím si, že nemá význam si preto nechať kaziť zážitok. Takže tu sa pripájam, rovnako ako v prvom prípade, na stranu nadšenej zámorskej kritiky. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to asi ta největší feministická agitka co jsem kdy viděl, na druhou stranu je tu ovšem jedna z nejsympatičtějších silných ženských hrdinek, co je v posledních letech k vidění. Není ze všech nejsilnější, má emoce, nedělá z mužských postav neschopné imbecily (vždyť tu jsou minimálně dvě opravdu sympatické mužské postavy, což je o dvě víc než je v těchhle filmech zvykem. Není to nic převratného, ale rozhodně to neurazí. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Enola Holmes 2 se nese ve stejném duchu jako první díl: příjemná oddychovka mířící spíše na mladší publikum, ovšem v žádném případě neublíží ani dospělému, který nebere hned všechno smrtelně vážně. Téměř ve všech ohledech však toto pokračování svého předchůdce překonává - je zábavnější, poutavější, stejně jako titulní postava působí sebejistěji a soustředěněji, a navíc již na rozdíl od jedničky není omezována nutností představit tyto postavy a tento svět, a tak se může naplno věnovat detektivní práci. Millie Bobby Brown opět v hlavní roli září, tentokrát ji však ve větší kapacitě než minule doplňuje i její legendární bratr Sherlock v podání Henryho Cavilla, a my tak máme lepší šanci sledovat toto dynamické duo v akci. Ostatní postavy, ať už nové či navrátivší, ovšem dvěma Holmesům zdatně sekundují a povětšinou nezůstávají moc pozadu. Výsledkem je tedy milá detektivní adventura, která určitě stojí za zhlédnutí, hlavně pokud se chcete u televize uvolnit a pustit si něco lehkého. Více zde. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)
  • Enola (Millie Bobby Brown) navrhne Sherlockovi (Henry Cavill), že by se měl ujmout spolubydlícího. V původních příbězích John Watson hledá ubytování a společný přítel ho seznámí s Holmesem, který hledá spolubydlícího, aby si mohl dovolit nájem pokojů, které našel na 221 Baker St. V knihách Sherlock žije sám na Baker St. poté, co se John ožení s Mary. (sirjohn)
  • Enola (Millie Bobby Brown) si za svoje krycie meno vyberie "Hilda", čo je zhodou okolností aj meno matky Williama (Gabriel Tierney). (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama