Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (181)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já už jsem tedy nebyl úplně nějak odvázaný ani z jedničky, ale nakonec to na mě ještě takovým nějakým tím průměrným dojmem zafungovalo, jelikož jsem se vyloženě nenudil, mělo to spád, sem tam nějaký ten dobrý nápad, funkční vtípek, odlehčenější akcičku, fajn dobové zpracování, takže proč ne, nicméně z tohoto druhého pokračování už takové pocity prostě nemám a v podstatě v tom nevidím ani nic jiného, než slabší kopii prvního dobrodružství, respektive případu mladší sestry Sherlocka Holmese, Enoly Holmesové, která navíc nedodržela pravidla druhých dílů, a to aby toho bylo ve všech směrech víc. Tedy velkolepější pojetí, více akce, více humoru, více postav, a já nevím čeho všeho ještě více, nic z toho se zde ale nestalo, naopak druhý případ Enoly Holmesové je poklidnější, upjatější, prakticky bez akce, navíc s nevýraznými postavami, včetně jejich hereckých představitelů a ani samotná zápletka nepřináší příliš zábavnosti, jde zkrátka o takový nevýraznější případ, jehož rozuzlení je pak už jen podtrhnutím celkové nefunkčnosti tohoto filmu. Abych ale jen nehanil, vyložená nuda to taky není a v rámci možností to má poměrně svižný spád, takže úplně na odpis to nevidím, každopádně je to asi takto, koho bavila jednička, tak toho dvojka jakožto o něco málo horší pokračování nezklame, no a kdo nebyl nadšený už z první Enoly Holmesové, tak z této podívané bude nadšený ještě méně. Takže za mě už trojka jakože není už úplně nezbytná, myslím že dvakrát to totiž stačilo až až. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Enola je na stope vraha dievčat zo zápalkárne. Je na stope niečomu väčšiemu v najvyšších kruhoch. Na pomoc jej ale musí prísť aj brat s mamou a tak tu máme celú rodinu Holmes. Herecké obsadenie: Enola je dokonalo zahratá a páči sa mi ako Millie dokáže hrať v niekoľkých rovinách a stále byť pozerateľná. To sa nedá povedať o Henrym, ktorého nadrozmerná ramenná muskulatúra je pre Holmesa asi tak typická ako leto pre Rusko. Prevedenie: Narážame na podobné chyby ako minule a musím sa priznať, že je ich tu možno aj o čosi viac. Rozvetvenie príbehov síce nie je až tak košaté ako tomu bolo minule ale na hlavnú dejovú linku sa tiež nekladie prílišný dôraz. Indície sú ozaj idiotské a netypicky Holmesovské, že si pri nich poviete toto som si nevšimol a on hej. Proste sú prehnané.  Pocity: Nepáči sa mi ak hlavná postava komunikuje s divákmi doma v obývačkách. A nepáči sa mi ani genderovsky zvolený Moryarty, ktorý je ikonický Holmesov nepriateľ a toto hraničí až s zneuctením Conanovho diela. Pridaná hodnota: Detektívka so sveta Sherlocka Holmesa pri ktorej nie je až tak moc potrebné používať mozog. 59% ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie o čosi lepšie ako jednotka, no nie až o toľko, aby som dvíhal * hodnotenie. Ako celok je dvojka Enoly stále príjemne detsky naivná, pritiahnutá za vlasy a znova sa cieli hlavne na teenagerky a mladé publikum. Ako dopadnú všetky dejové línie nie je ťažké predvídať, no na druhej strane príbeh je nakoniec premyslenejší ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať a obohatený (voľne inšpirovaný) o pomerne zaujímavú skutočnú udalosť, vďaka ktorej posolstvo rovnosti pohlaví a girl power nepôsobí tak silene a samoúčelne. Millie Bobby Brown je znova v pohode a definitívne potvrdzuje, že nie je iba Eleven (čo dokazuje i 10 miliónov dolárov, ktoré za úlohu dostala) a pripisuje si ďalšiu sériu, ktorá vo veľkej miere stojí hlavne na nej. Potešilo však aj viac priestoru pre HBB a Henryho Cavilla, ktorí sú vo svojich postavách taktiež fajn. Jediný David Thewlis je ako taký polozáporák dokonale neschopný a jeho výkon ma vôbec neoslnil. Vo výsledku spotrebne natočená rutina (v dobrom slova zmysle), ktorá ale za mňa mohla byť o čosi kratšia. Vtedy by som jej možno prihodil i 4. hviezdu, takto za silné 3*. 65% ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Enola Holmes 2 se nese ve stejném duchu jako první díl: příjemná oddychovka mířící spíše na mladší publikum, ovšem v žádném případě neublíží ani dospělému, který nebere hned všechno smrtelně vážně. Téměř ve všech ohledech však toto pokračování svého předchůdce překonává - je zábavnější, poutavější, stejně jako titulní postava působí sebejistěji a soustředěněji, a navíc již na rozdíl od jedničky není omezována nutností představit tyto postavy a tento svět, a tak se může naplno věnovat detektivní práci. Millie Bobby Brown opět v hlavní roli září, tentokrát ji však ve větší kapacitě než minule doplňuje i její legendární bratr Sherlock v podání Henryho Cavilla, a my tak máme lepší šanci sledovat toto dynamické duo v akci. Ostatní postavy, ať už nové či navrátivší, ovšem dvěma Holmesům zdatně sekundují a povětšinou nezůstávají moc pozadu. Výsledkem je tedy milá detektivní adventura, která určitě stojí za zhlédnutí, hlavně pokud se chcete u televize uvolnit a pustit si něco lehkého. Více zde. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Millie herecky vyrostla, je to zde velmi patrné a vůbec to není na škodu. Svou roli si vyloženě užívala. Takže oproti prvnímu dílu je toto opravdu koukatelný film. Přímé interakce s divákem ubylo, ale osobně bych byl rád, kdyby jí úplně vynechali. Diváka to totiž odtrhuje od děje a celkově mi to nezapadalo do prostředí filmu. Příběhová linka týkající se její matky, kterou ztvárnila smrtijedka Lestrange mi přišla naprosto zbytečná a i přes to, že mám tuto herečku rád bych ji radši také úplně vynechal. Případ, který pak Enola řešila nebyl vůbec hloupý. Snaha autorů zasadit případ do reálných základů a dodat tak tomu přidanou hodnotu beru jako neprosto bezvýznamné plus. Film je zejména pro adolescenty. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Enola (Millie Bobby Brown) navrhne Sherlockovi (Henry Cavill), že by se měl ujmout spolubydlícího. V původních příbězích John Watson hledá ubytování a společný přítel ho seznámí s Holmesem, který hledá spolubydlícího, aby si mohl dovolit nájem pokojů, které našel na 221 Baker St. V knihách Sherlock žije sám na Baker St. poté, co se John ožení s Mary. (sirjohn)
  • Úvod filmu odkazuje na ďalších veľkých detektívov viktoriánskeho Londýna; Detective Field, Reginald Swain, Mackenzie Macintosh a Sir Alfred Hornblower. Charles Frederick Field bol skutočným zakladajúcim členom Metropolitnej polície, ako ctižiadostivý herec mal záľubu v obliekaní sa do prestrojení a po odchode do dôchodku sa stal súkromným detektívom. Bol priateľom Charlesa Dickensa a slúžil ako inšpirácia pre postavu inšpektora Bucketa v románe "Bleak House". Detektív Constable Reginald Swain bol postavou v dlhotrvajúcom britskom policajnom seriáli Dixon of Dock Green (od r. 1955). Mackenzie Macintosh môže odkazovať na Rushmore 'Mac' Mackenzie, hlavnú postavu v sérii súkromných detektívnych románov od Davida Housewrighta. Alternatívne to môže odkazovať na Mackenzie Macintosh, viktoriánsku grafickú dizajnérku a manželku Charlesa Rennieho Mackintosha. Alfred Hornblower sa môže odvolávať na Alfreda Swainea Taylora, viktoriánskeho toxikológa a medicínskeho spisovateľa prezývaného otec súdneho lekárstva a Horatia Hornblowera, hlavnej postavy v sérii námorných dôstojníkov C.S. Forestera. (belinko)
  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama