Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Arnie si dával rande s panem Predátorem v jihoamerické džungli, Bruce snižoval počty teroristů na letišti v Los Angeles, Sly ruku v ruce s ušlechtilým Afgánským lidem propagoval olovo a červenou barvu v Afganistánu, Van Damme si hrál s Bolo Youngem na kopanou tak, že absenci fotbalovýho míče nahradili svejma hlavama a Dolph Lundgren ? Tak ten běhal po Africe v homosexuálních trenýrkách a hrál velmi zábavnou hru, na koho se kamera koukne, toho Dolphíček odbouchne. Ano, ano to jsou osmdésátá léta a naši ostří hrdinové, kdo by ty časy nemiloval. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vedle dokonalých akčních snímků z mého dětství (Komando, Cobra, Rambo) tohle vypadá jako lehká váha, ale na druhou stranu to MÁ své kouzlo. Scéna ve které Nikolaj zazpívá sovětský sajuz a potom kulometem vystřílí hospodu je pro mě nádhernou ukázkou všeho co jsem jako dítě miloval. Lundgren toho v Rudém Škorpionovi předvedl mnohem více než v kravině Masters of the Universe. Joseph Zito má na svědomí super osmedesátkové béčka a musím říct že tento Specnaz díky němu funguje, přesně tak jak má. Nesmím zapomenout na mučící scénu, které snad Cameron skládal později v Pravdivých lžích poctu. Nostalgia never dies. 60% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Lundgren v nejlepší formě, kondici. Role mu sedla dokonale. Hudba průměr. Akční scény výborné, příběh taky docela ušel. Finální střílení docela velkolepé a i dobré hlášky zazněly ve filmu. Nejvtipnější scénou bylo jak Lundgren zpíval v hospodě ruskou hymnu. Takže u mě spokojonenost. 82% = **** ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

oLí 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je akční pecka, viděno 21 let po vzniku filmu, takže žádná nostalgie, ale asi mám pro tenhle typ filmu určitou slabost a dnes mi dost chyběj. Dolph je tu fakt těžkotonážní machr a Nikolai Rachenko je určitě jedna z jeho TOP hlavních rolí, já toho kluka blonďatýho mám ze tria padlých akčních hrdinů ( Lundgren, Seagal, Van Damme ) asi nejrači. Vydařenou akci jsem čekal, ale na 4* to vyšvihl i poměrně dobrej příběh, hlášky novináře, XiXaO a Africká přenádherná příroda, Dolphik tu moc nemluví, ale když už z úst něco vypustí, stojí to za to. [7.5/10 březen 2010] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Dvojhlavňový kulomet, který na začátku filmu zkouší plukovník Zayas (Carmen Argenziano) a na konci ho používá Nikolai Rachenko (Dolph Lundgren), je upravený belgický FN FAL. Ve filmu má připomínat ruskou experimentální útočnou pušku Avtomat AO-63. (Saur.us)

Reklama

Reklama