Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někdo by si mohl myslet, že se jedná o medailonek Vojtěcha Filipa, ale my VHS pamětníci dobře víme, odkud fouká vítr svobody.. Otevřeně protisovětské ladění, slabomyslně působící skříň značky Lundgren, která by se z fleku mohla stát sortimentem IKEI, M. Emmet Walsh jako buranský US zpravodaj a trochu té přemrštěné akce, po které africký lid utlačující soudruzi budou navráceni domů v dřevěných truhličkách. V roce 1987 byl natočen i Predátor a docela by mě zajímalo, kdo jako první stojí za využitím Long Tall Sally od Little Richarda.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

O dosť mohutnejší, o dosť blonďavejší, ale rovnako deštruktívny, nezničiteľný a ´´zhovorčivý´´ klon Johna Ramba. K nesmrteľnej sláve vyššie spomenutého nabijaka mu však chýba svižnejšia a dynamickejšia réžia ( a to hlavne pri akčných scénach ). Dolph Lungren tu však odviedol prácu, ktorú od neho každý čakal. Svojimi napumpovanými svalmi rozdrtiť každého potencionálneho nepriateľa a ešte popri tom vyzerať cool a nebezpečne. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že by se nám porouchal vraždící stroj?" V Africe se poláme všechno. Ale ponechme stranou fantazii, že by ruský voják upřednostnil pocity před rozkazem a užívejme si to. Ono to samozřejmě není zrovna lehké brát vážně Afriku plnou českých a kubánských vojáků, ale Nikolaj je borec, který dokáže rozpoznat tu "správnou" skupinu černoušků a vystřílet jim svobodu. S tímto blonďatým mládětem king konga prostě v osmdesátkách bývala docela zábava. Dneska už je to trošku slabší, ale nostalgie mě vždycky trošku rozstřílí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"POŘÁD JSEM SPECNAZ!" Béčkový remake RAMBA III a nostalgická intersoňácká videopecka na n-tou. Z žádného filmu viděného v pubertě si nepamatuju víc - mučení jehlicemi, kousnutí škorpionem, vyhození generála do povětří i s jeho létající ruskou pevností... a hlavně impozantní Lundgren s ještě impozantnějším kuláskem zpívající při kydlení hospody internacionálu a hromada náležitě třeskuté a krvavé akce (zejména parádní automobilová honička podmazaná rokenrolem v první třetině filmu), která vás vrátí zpátky do světa surrealistických eighties masakrů 1 proti 100. Bohužel druhá polovina filmu, kde se Lundgren prdelí po poušti s křovákem ztrácí tempo, takže i když to pyrotechnické jatkózní finále napraví, jen za tři. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jestli Rudý škorpion pro mě není právě tím číslem 1 ve filmografii Dolpha Lundgrena. V osmdesátých letech patřil mezi nejlepší a to i když obsahoval potupné momenty jako několikrát "dehonestovaný Čech" (sem jako kluk blbě nesl) a ohrané vtípky stylu "nejsem nejsem". Přesto mám ten film rád. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)
  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)
  • „Českou svini“, které Nikolaj Račenko (Dolph Lundgren) dvakrát přerazil nos, ztvárnil kaskadér Christopher Olley. (ČSFD)

Reklama

Reklama