Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Spock 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Dolpha Lundgrena, jako elitní ruský zabiják působí opravdu autenticky, s minimálním hereckým úsilím vytvořil chladnokrevný vraždící stroj, který však prohlédne lži svých velitelů a přidá se na tu správnou stranu, aby pomstil vraždění nevinných civilistů. Já vím, nezní to sice moc důvěryhodně a novátorsky, divák se ostatně s podobným dějem může setkat v mnoha jiných filmech, ale tady to v celku funguje. Nečekejte žádné umění nýbrž béčkovou kvalitu se „sympatickým“ hrdinou. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto nedoceněná perla akčního filmu. Naprosto nejlepší Lundgrenův film, jaký jsem od něj viděl. Film prověřený časem jsem viděl přesně po 20ti letech a byl jsem vyloženě nadšen a překvapen. Zito jako obvykle odvedl profesionální práci. I dnes velmi dobré a koukatelné akční scény, obrovské množství masivních výbuchů, nejmíň stovka postřílených nepřátel, Lendgren je obrovský hovado, kterýmu jsou všichni tak po kozy a když někomu utře rukou nebo nohou, tak ten jde hned k zemi. Jeho výraz v obličeji překonává Arnieho Terminátora a konkuruje Slyemu v Rambovi 4. Ale když se v několika scénách usměje, jeho postava dostává naprosto jiný rozměr. Celý film je vlastně o přerodu vymatlané vojenské gumy-stroje na smrt v myslícího citlivého a vděčného člověka-stroje na smrt. Jeho vztah s prťavým křovákem jsem jako dítě nechápal, ale dnes to dodává filmu ještě mnohem větší hloubku. Ve chvíli, kdy Rusáci pokropí křovákův mírumilovný kmen chemickou sračkou a všechno živé umře, jsem měl už ruce zaťaté v pěst ... Ve finále, kdy Lundgren popadne ultra-kulomet ála Sly a Arnie, bylo vymalováno ... Špičkový, nedoceněný a nadčasový akčňák, který jsem musel (znovu)objevit až 20 let po jeho vzniku ... Uznávám, že vykrádá Arnieho, Slyeho a Norrisovy akčňáky, ale to přece vůbec nevadí... Bomba! ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je akční pecka, viděno 21 let po vzniku filmu, takže žádná nostalgie, ale asi mám pro tenhle typ filmu určitou slabost a dnes mi dost chyběj. Dolph je tu fakt těžkotonážní machr a Nikolai Rachenko je určitě jedna z jeho TOP hlavních rolí, já toho kluka blonďatýho mám ze tria padlých akčních hrdinů ( Lundgren, Seagal, Van Damme ) asi nejrači. Vydařenou akci jsem čekal, ale na 4* to vyšvihl i poměrně dobrej příběh, hlášky novináře, XiXaO a Africká přenádherná příroda, Dolphik tu moc nemluví, ale když už z úst něco vypustí, stojí to za to. [7.5/10 březen 2010] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Lundgren v nejlepší formě, kondici. Role mu sedla dokonale. Hudba průměr. Akční scény výborné, příběh taky docela ušel. Finální střílení docela velkolepé a i dobré hlášky zazněly ve filmu. Nejvtipnější scénou bylo jak Lundgren zpíval v hospodě ruskou hymnu. Takže u mě spokojonenost. 82% = **** ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Ako malý chlapec som bol tak povediac na tomto filme závislý :) Inak povedané, akčná klasika, ktorá sprevádzala isté roky môjho detského života. Ešte za čias, keď som mal bezstarostný život som sa nevyznal do takých slov, akým je SPECNAZ. Bolo mi to proste cuzdie, ale stačilo mi, že som videl nejaké dve-tri akčné scénky a na konci filmu silný samopal a bol som paf :D Dolph Lundgren nepatrí medzi mojích obľúbených hercov, ale siláka, ktorý pretrpel aj mučenie v podobe ihiel, ktoré mu prepichovali cez slabiny a nevidal pri tom ani hlások :D Červený obal VHSky si užil svoje no :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Dvojhlavňový kulomet, který na začátku filmu zkouší plukovník Zayas (Carmen Argenziano) a na konci ho používá Nikolai Rachenko (Dolph Lundgren), je upravený belgický FN FAL. Ve filmu má připomínat ruskou experimentální útočnou pušku Avtomat AO-63. (Saur.us)
  • Vrtulník, který má představovat sovětský Hind, je přemaskovaný Sikorski S-62 / HH-52A. Jedná se o stejný stroj, který byl ke stejnému účelu použit ve filmu Braddock: Ztracen v boji (1988). (Stejšn)
  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)

Reklama

Reklama