Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si z tohohle Lundgrenova typického akčního béčka 80. let pamatoval jen ten úžasný monstr kulomet a dvě závěrečné scény (granát, vrtulník). Nyní (2012) už asi vím proč - on ten film totiž o mnoho víc pamětihodného nenabízí... :-( Leda snad ještě pouštní automobilovou honičku, ale ta zaujme nejvíce tím, že od začátku do konce při ní hraje řízný rockenrol. ;-) 50 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Celé to šlo odvyprávět za čtvrt hodiny, a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety, jenže to bychom přišli o dávný skorokult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. Nekompromisní béčko a první velký film urostlého švédského objevu Dolpha Lundgrena, ve kterém si ukousl hlavní roli. Sovětský voják Nikolaj, velitel povstalců Kallunda a uřvaný americký reportér. Neslučitelné trio, které nakonec bojuje na stejné straně. Lundgren na rozdíl od svých kolegů (Arnie, Sly, Van Damme, Seagal) nemá na kontě ze „zlatých“ béčkových let žádný skutečně dobrý či kultovní snímek (ve čtvrtém Rockym a v Univerzálním vojákovi si střihl záporáky a nebyl za hlavní hvězdu). Úplně zlé to ani po letech není: zamlklý hrdina, pár slušných hlášek, množství solidních explozí a krapet nostalgie. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jestli Rudý škorpion pro mě není právě tím číslem 1 ve filmografii Dolpha Lundgrena. V osmdesátých letech patřil mezi nejlepší a to i když obsahoval potupné momenty jako několikrát "dehonestovaný Čech" (sem jako kluk blbě nesl) a ohrané vtípky stylu "nejsem nejsem". Přesto mám ten film rád. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VYFAJČI MI." ,,TY SI VYFAJČI." __ Pri sledovaní dokumentu o akčných hitoch 80. rokov som naďabil na tento i iné zaujímavé kúsky a pre rozšírenie si vlastných obzorov v tejto oblasti som ani na okamih nezaváhal, aby som si ,,Červeného škorpióna" pozrel. Dolph Lundgren tu pôsobí ako mladší, blonďavý a podstatne drsnejší klon Arnolda Schwarzeneggera a myslím, že najväčšiu inšpiráciu si film zobral predovšetkým z ,,Ramba 2" a ,,Komanda". Lundgrenova nadpozemská sila a bojové schopnosti využívané pri likvidácii nepriateľov sú pre svoju prílišnú nadsadenosť priam parodicky smiešne a ja osobne som si všetky akčné scény výborne užíval. Vzhľadom na všetko videné by som predsa len uvítal viacej efektnejších a krvavejších momentov, akými boli len odstrelená ruka a prepichovanie muskulatúry. Omnoho väčší problém ovplyvňujúcim hodnotenie je scenár a celkové prevedenie filmu. Príbeh mi svojimi zvratmi prišiel zbytočne prekombinovaný a miestami zbytočne natiahnutý nepotrebnými dejovými prvkami. Rozumiem, že tu išlo predovšetkým o akciu, no pokiaľ by som mal rozmýšľať nad čím, akým smerom sa uberal Lundrgenov osud keď porazil vlastných, vyvolalo by to viacero otáznikov. (3428. hodnotenie, 173. komentár k filmu) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Vrtulník, který má představovat sovětský Hind, je přemaskovaný Sikorski S-62 / HH-52A. Jedná se o stejný stroj, který byl ke stejnému účelu použit ve filmu Braddock: Ztracen v boji (1988). (Stejšn)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)

Reklama

Reklama