Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Možná se to zdá neuvěřitelné, ale to to opravdu tak. Tento snímek jsem poprvé viděl až teď, 21 let po natočení. Blonďatý, nabušený a s vytetovaným škorpiónem vypadá Dolph Lundgren jako pravý ruský zabiják. Tento film je jeden z jeho nejlepších a je vidět, že to tady umí ještě pěkně roztočit. Všechno lítá vzduchem a Nikolai kosí vše, co mu příjde pod ruky. Je zde sice spousta nesmyslů a nedokonalostí, ale já jsem se i přesto dobře bavil. Takže "Nakopem je do prdele." Bohužel Dolphovy pozdější filmy a hlavně ty současné už nestojí za řeč. A je to škoda, protože Dolph byl můj oblíbený herec. 65%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někdo by si mohl myslet, že se jedná o medailonek Vojtěcha Filipa, ale my VHS pamětníci dobře víme, odkud fouká vítr svobody.. Otevřeně protisovětské ladění, slabomyslně působící skříň značky Lundgren, která by se z fleku mohla stát sortimentem IKEI, M. Emmet Walsh jako buranský US zpravodaj a trochu té přemrštěné akce, po které africký lid utlačující soudruzi budou navráceni domů v dřevěných truhličkách. V roce 1987 byl natočen i Predátor a docela by mě zajímalo, kdo jako první stojí za využitím Long Tall Sally od Little Richarda.. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (s novým dabingom): PRIMA Family = 27.8.2012, réžia českého znenia (PRIMA 2012) = LIBOR HRUŠKA - Súhlasím s užívateľom Flipnicom. Po PUNISHEROVI a TEMNOM ANJELOVI je toto ďaľší skvelý Dolphov akčný zásah. Tie dnešné počítačovo generované hlúposti sa spracovaniu tohto filmu nepriblížili ani na dostrel. No a línia s krovákom poteší dušu každého akčného romantika. :-) Inak porovnanie s RAMBOM III neobstojí. Kvality tohto filmu sú na oveľa vyššej úrovni. (28.8.2012) ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z videokazet, kterou dnes asi ocení jen nostalgičtí geronti jako já. I na akční videofilm je Rudý škorpion hloupý, přehnaný, násilný, ale to je přesně to, co se fandům tohoto žánru líbí, proto nedají na podobný typ filmů dopustit. Těmto filmům odzvonilo a díky za každý dobrý kousek, který tehdy v 80. a 90. letech tvůrci braku vytvořili. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Během mých raných náctiletin a zrovna během boomu podobných akčňáren počátkem devadesátých let, mi tenhle film prostě unikl. Ale teď, počátkem desátých let, v mých čtyřiatřiceti to je asi stejné, jako by to bylo tehdy. Zlí umírají, dobří zabíjí a žijí. Lundgren byl bourák, hromotlucký árijec, který jde pro nějaké vyřčené slovo hodně daleko. Je to akční pecka, jejíž jedinou velkou vadou je, že je hrozně hloupá. Ale to zřejmě tehdy bylo nutnou součástí dobrého akčního filmu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Prvotní rozpočet byl 8 milionů amerických dolarů, ale nakonec se vyšplhal na 16 milionů. (Cheeker)
  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno