Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (s novým dabingom): PRIMA Family = 27.8.2012, réžia českého znenia (PRIMA 2012) = LIBOR HRUŠKA - Súhlasím s užívateľom Flipnicom. Po PUNISHEROVI a TEMNOM ANJELOVI je toto ďaľší skvelý Dolphov akčný zásah. Tie dnešné počítačovo generované hlúposti sa spracovaniu tohto filmu nepriblížili ani na dostrel. No a línia s krovákom poteší dušu každého akčného romantika. :-) Inak porovnanie s RAMBOM III neobstojí. Kvality tohto filmu sú na oveľa vyššej úrovni. (28.8.2012) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si z tohohle Lundgrenova typického akčního béčka 80. let pamatoval jen ten úžasný monstr kulomet a dvě závěrečné scény (granát, vrtulník). Nyní (2012) už asi vím proč - on ten film totiž o mnoho víc pamětihodného nenabízí... :-( Leda snad ještě pouštní automobilovou honičku, ale ta zaujme nejvíce tím, že od začátku do konce při ní hraje řízný rockenrol. ;-) 50 % ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z videokazet, kterou dnes asi ocení jen nostalgičtí geronti jako já. I na akční videofilm je Rudý škorpion hloupý, přehnaný, násilný, ale to je přesně to, co se fandům tohoto žánru líbí, proto nedají na podobný typ filmů dopustit. Těmto filmům odzvonilo a díky za každý dobrý kousek, který tehdy v 80. a 90. letech tvůrci braku vytvořili. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z těch lepších filmů, ve kterých se Dolph Lundgren objevil. Příběh samotný je sice opět poněkud stupidní plný nereálných situací, ale na to jsme u podobných akčních béček byli přeci zvyklí. Já dával vždycky přednost spíš pořádným bitkám před kvantem vystřílené munice a výbuchů, ale i to k této podívané patří – bez toho se neobešel ani Rambo a jiné filmy, jenž už dneska mnozí považují za „kult“. Tenhle kousek se mezi legendy nezapsal a už ani nezapíše, ale Dolph coby tvrdý rusák, který sejme bezpočet svých soudruhů i kubánců si nevedl vůbec špatně. Podal na své možnosti slušný výkon. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že by se nám porouchal vraždící stroj?" V Africe se poláme všechno. Ale ponechme stranou fantazii, že by ruský voják upřednostnil pocity před rozkazem a užívejme si to. Ono to samozřejmě není zrovna lehké brát vážně Afriku plnou českých a kubánských vojáků, ale Nikolaj je borec, který dokáže rozpoznat tu "správnou" skupinu černoušků a vystřílet jim svobodu. S tímto blonďatým mládětem king konga prostě v osmdesátkách bývala docela zábava. Dneska už je to trošku slabší, ale nostalgie mě vždycky trošku rozstřílí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)

Reklama

Reklama