Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Štandartné osemdesiatkové béčko kde sa z Dolpha Lundgrena ako príslušníka Specnazu stane hrdinný ochránca afrického ľudu proti zlotrilým sovietským agresorom. Nudná a značne naivná záležitosť s nezáživnou akciou. Najväčší kopanec pre diváka však nastane na záver pri tradične akčnom zúčtovaní kde logika dostala dovolenku a z filmu sa stane dobrá paródia. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První co Lundgren udělá, když dorazí do Afriky je, že se hrozně vožere a vymlátí vojenskej lokál. Pak je to dlouho docela nuda a vám nezbývá, než žasnout nad Lundgrenovejma impozantníma svalama. Bavilo mě to až když se skamarádil s křovákem a pak samozřejmě ten finální masakr. Tam má Lundgren obří kulomet a jednomu Kubáncovi s ním amputuje ruku. Prostě béčkovej akčňák o namakanym Rusákovi co se promění v dobráka a zachrání Afriku. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Celé to šlo odvyprávět za čtvrt hodiny, a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety, jenže to bychom přišli o dávný skorokult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. Nekompromisní béčko a první velký film urostlého švédského objevu Dolpha Lundgrena, ve kterém si ukousl hlavní roli. Sovětský voják Nikolaj, velitel povstalců Kallunda a uřvaný americký reportér. Neslučitelné trio, které nakonec bojuje na stejné straně. Lundgren na rozdíl od svých kolegů (Arnie, Sly, Van Damme, Seagal) nemá na kontě ze „zlatých“ béčkových let žádný skutečně dobrý či kultovní snímek (ve čtvrtém Rockym a v Univerzálním vojákovi si střihl záporáky a nebyl za hlavní hvězdu). Úplně zlé to ani po letech není: zamlklý hrdina, pár slušných hlášek, množství solidních explozí a krapet nostalgie. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Parádní béééčkovej film s nadějným nabouchaným Dolphem Lungrenem u kterého jsem se náramně bavil supr scény. Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá "smrtící mašina" Nechtěl bych ho potkat nasranýho uprostřed války a ještě na špatný straně bojiště. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jestli Rudý škorpion pro mě není právě tím číslem 1 ve filmografii Dolpha Lundgrena. V osmdesátých letech patřil mezi nejlepší a to i když obsahoval potupné momenty jako několikrát "dehonestovaný Čech" (sem jako kluk blbě nesl) a ohrané vtípky stylu "nejsem nejsem". Přesto mám ten film rád. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • „Českou svini“, které Nikolaj Račenko (Dolph Lundgren) dvakrát přerazil nos, ztvárnil kaskadér Christopher Olley. (ČSFD)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)
  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)

Reklama

Reklama