Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Skip 

všechny recenze uživatele

Nevím jistě, jestli to měl být přímo remake staršího filmu To je ale bláznivý svět, rozhodně je zde však vidět jasná inspirace, nebo to byla prachsprostá vykrádačka. Milionový závod je strašně nepovedený film, při jehož sledování jsem se občas jen tak trochu pousmál. Jinak je to sled scén tupých a tupějších. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka, jenž nemá žádná hluchá místa a je to natolik svižné, že se neintelektuální divák nebude nudit ani jednu jedinou setinu. Všichni zúčastnění předvádí v rámci žánru velmi solidní výkony a většina vtipů je hodně povedená......a jestli vás zajmá, komu jsem fandil, tam rodince Jona Lovitze a pak Seth Greenovi a jeho bratrovi. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Komedie Milionový závod, vypráví příběh lidí, kteří mají neuvěřitelnou možnost získat velkou sumu peněz. Majitel kasina Donald Sinclair (John Cleese), připravil velký milionový závod. Pravidla neexistují. Kdo první z těch, kteří závodí, dorazí do Mexického malého městečka Silver City a dojde na jeho nádraží v centru města, si pomocí klíče, který předem dostane, otevře skříňku s číslem 001 a v ní, najde výherní cenu 2 miliony dolarů v hotovosti. Šílený závod dlouhý 530 kilometrů může začít! Vyhraje jen ten nechytřejší a nejrychlejší! Režisér Jerry Zucker se vrátil k filmu a natočil zběsilou komedii plnou dobých hlášek a momentů. Občas se mihne sice nějaký horší vtípek, ale to vůbec nevadí. Děj je lehký a svižný, prostě na komedii jako dělaný. Vše je navíc doplněno skvělým výběrem herců, kteří ve svých rolích šílených závodníku (otec rodiny závislý na hazardu, šílení bratři, bojácný obchodník, matka, která se právě po mnoha letech sešla se svou dcerou, špatný fotbalový rozhodčí, který zmanipuloval zápas a podivný Ital), opravdu valí, ikdyž mi přijde, že tvůrci dost dobře nevyužily herecké schopnosti Rowana Atkinsona ,Whoopi Goldberg a taky Johna Cleese. Ale jinak je to solidní komedie, jak s intelektuálnějšími vtípky, tak s bláznivými vtípky. Každého pobaví něco jiného. A i když je to vlastně celkově vzato blbost, já jsem se skvěle bavil skoro po celý film! Překvapivě dobré 3 hvězdy. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina, ale věřte tomu nebo ne - je místy vtipná. Když překonáte pár scén s týráním zvířat (chudák kráva přivázaná k balonu nebo pes uškvařený na elektrickém plotě), je to fajn komedie. S podivem... Whoopi Goldberg a Rowan Atkinson tu nejsou nic moc (i když blbnutí s lidským srdcem a srážka s vlakem jsou vážně vtipný). Mnohem víc se mi tu líbil Cuba Gooding Jr. jako všemi pronásledovaný fotbalový rozhodčí, co pěkně podělal důležitý zápas nebo Seth Green. Najde se tu pár vážně směšných scén... Neuvěřitelně úchylné (přesto vtipné) hry zbohatlíků, Amy Smart ničící svého přítele v helikoptéře nebo váleční vysloužilci a "Hitler". Ale u čeho jsem se fakt válela bylo MĚLI - JSTE - SI - KOUPIT - VEVERKU!!!XD ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Opravdu od srdce jsem se zasmál jen u brilantní scénky s Lovitzem, divoce gestikulujícím na pódiu před válečnými vetarány a pár dalších fórů bylo taky slušných. Ale když už jsem si říkal, že bych ten film i vzal na milost, přišel konec, který byl tak odporně sentimentální a hloupý, že nic tupějšího k tomu připlácnout nemohli. Smutně neuvyužitý potenciál mnoha výborných herců. Zejména bohů jako je Cleese a Atkinson... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Pôvodne mal vo filme krátke cameo aj profesionálny zápasník Dallas Page, jeho scénka však bola vystrihnutá, pretože nedokázala zaujať testovacie publikum. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno