Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Méně (o hodně méně) by bylo více. 1) Dobré nápady jsou dost nudně zpracovány. Rozmanité zjevy tu závodí a tvůrci se snaží, seč mohou, aby to bylo vtipné. Nu což, chvílemi je, chvílemi není._____ 2) Jediný úsměv (o smíchu není vůbec řeč), který film vyloudil na mé tváři, byl úsměv ulehčení, že jsme na konci._____ 3) Nicméně jsou tu zajímaví herci. Legendární 46letý Rowan Atkinson (narkoleptický Ital), 27letý Breckin Meyer (právník), 31letý Vince Vieluf (brácha větší) a zejména můj velmi oblíbený 27letý přitažlivý Seth Green (brácha menší). ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Já jsem někde mezi 3* a 4*. Je tam vidět bláznivý Zuckerovský rukopis, což mi obvykle sedí. Třeba Aiplane, Hot Shots nebo Naked Gun mám fakt rád. Potíž s milionovým závodem je, že ze šesti týmů funguje jen část. Židovská famílie je asi nejlepší, zvlášť jejich návštěva Barbie muzea a následná účast na sjezdu válečných veteránů. Docela fungují ti dva tupí bratři , Breckin Meyer i Cuba Gooding. Naopak ne moc vtipná je Whoopi s dcerou a úplně mimo je Mr. Bean, kterého tu udělali full retard v míře, která už je jen trapná. Četl jsem tu kritické ohlasy na konec filmu. Moc rád bych se k němu taky vyjádřil, ale cca 20 minut před koncem jsem usnul a probral se až ráno. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skvelá odviazaná zábava, ktorá má síce svoje muchy (takmer dvojhodinová dĺžka), ale jej zápletka je skuočne originálna. Samozrejme ide predovšetkým o to, aký druh humoru preferujete, pretože ako každá správna komédia, ani Miliónový závod nesadne každému. VIDENÉ ZNOVA: 2/2020; Ide vôbec o najlepšiu komédiu, kde naraz vystupujú fake Hitler, lietajúca krava a Kathy Bates ako predavač veveričiek! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Skvělá svižná komedie plná spousty oblíbených osobností té doby. Hromada výborných hlášek a dokonalých scén. Asi se nejde nesmát, což je ostatně důvod, proč tato bláznivá blbost vznikla, pobavit! Možná jen škoda, že závěr přešel do sentimentality, ale v náloži předchozích parádních gagů to dokážu odpustit. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zamrzia dve veci. Obcas prilis vela hlusiny a kruto nevyuzity potencial. Ale inak dobra zabava, ktoru nad priemer vytahuje niekolko vypecenych scen, kde som sa smial na plne hrdlo (zraz veteranov, krava, rychlostny rekord, vevericky). Navyse som fakt netusil ako to skonci a pointa milo prekvapila. Vo vysledku skoro tak dobre ako Edwardsove Velke zavody (mozno aj preto, ze to nema cez 2 a pol hodiny). 7/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Pôvodne mal vo filme krátke cameo aj profesionálny zápasník Dallas Page, jeho scénka však bola vystrihnutá, pretože nedokázala zaujať testovacie publikum. (misterz)

Reklama

Reklama