Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (98)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Nezlomní jsou typem filmu, na který člověk jde s tím, že víceméně ví, co dostane, a pouze čeká, jak mu dané provedení sedne. A v mém případě sepnulo na správných místech, ačkoliv rozhodně není perfektní. V jádru stojí silný příběh o poutu člověka se psem a o důležitosti přátelství, které je zkrátka cennější než třeba vytoužená výhra v závodě. Možná i proto má samotný závod relativně málo prostoru, tvůrci nezvládají naplno prodat jeho náročnost a tak trochu ho odbudou. Jistá nedotaženost je pak znát i u vedlejších postav, které zastupují neoriginální archetypy, a jakékoliv dialogy jsou dost ploché a klišovité. To hlavní, tedy vztah Michaela se psem Arthurem, je však naštěstí dostatečně vybudovaný. Ačkoliv je tedy snímek místy zbytečně uspěchaný, v klíčových momentech zvládá vyvolat přesně ty emoce, které chce, a zvlášť finále je zkrátka dojemné. Jako celek novinka balancuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami, vzhledem k reálným základům se přikláním k vyššímu hodnocení. 7/10 ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Waaaauuu,naaadherny film natoceny podla skutocnych udalosti,ktory je jasnym dokazom toho,ze na svete este existuju ludia s obrovskym srdcom,ked niekto dokaze urobit kvoli havkacovi to,co v skutocnosti svedsky zavodnik Mikael Lindnord,vsetka cest,kiezby na nasej planete bolo viac takych dobrakov ako tento clovek...:⁠-⁠) ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Jednoduše jsem nečekal až takovou pecku. Jednoznačně miluji filmy podle skutečných událostí a tohle mě doslova dojalo. Nečekal jsem to. Neuvěřitelný dobrodružný film, který se kroutí kolem jednoho obrovského závodu na život a na smrt, plný zrádných cest, plných problémů, plných zranění či životních nástrah. Poutavý závod, který naznačuje, že i pes má neuvěřitelnou sílu a má srdce, které předává lidem. Neuvěřitelný bojovník jak v závodě, tak i při cestě domů...  a hlavně zachránce, který zachránil životy. Neskrývám svoji slzu v kině a jednoznačně nezměním tohle hodnocení, protože tahle Tlapková patrola si to zaslouží. Jednoznačně doporučuji! ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Není to bůhvíjak propracovaný film. Nemůžu zde nějak extrémně chválit střih, kameru, scénář… ALE tohle je film, který vám vylepší den. Film, který dokoukáte s úsměvem na tváři. A já od něho vlastně nemůžu chtít moc víc. Ano, dalo by se hromada věcí zlepšit, aby to mé analytické mysli lépe lahodilo. Ale opravdu je to potřeba? Potřebujeme, aby nám každý film zanechal vzpomínky na nezapomenutelný zážitek? Nebo se někdy chceme kouknout na snímek, u kterého nemusíme moc přemýšlet, ale chceme jenom vypnout a užít si večer? Sice necítím potřebu tento film někdy znova zhlédnout ani ho nějak vychvalovat, ale i přes to bych ho všem doporučil. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZABEREME, BUDEME TRPĚT, VYHRAJEME!…“ Film pro fandy extrémních sportů…. původně teda jsem si myslel… Začátek pozvolnej, pak přijde závod, scéna na laně a začínám chápat, že jako tohle je fakt pro magory. Sport samozřejmě. Pak se do toho připlete ten pes a mají mě! Jasan – začne mě bavit i ta sportovní stránka, páč mám v těle soutěživýho ducha, ale jsem fakt překvapenej, že ten film vlastně není ani tak o Adventure racing…Vlastně teď už je to celkem šumák... Wahlberg a jeho další týpek podle skutečnosti, ve svým standartním bijáku, kterej je fajn, ale plnej citovýho vydírání!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na skutečnosti a je natočen podle knihy“ Arthur – pes, který přešel džungli, aby našel domov“, kterou napsal v roce 2016 Mikael Lindnord. 2.) Film měl původně režírovat Baltasar Kormákur. 3.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Mark Wahlberg si hneď v prvý deň natáčania roztrhol väzy v kolene a bolesť zo zranenia následne implementoval aj do svojho výkonu. (Arsenal83)
  • Skutočný Arthur žil so svojím pánom Mikaelom Lindnordom šesť rokov do decembra 2020, kedy zomrel na zhubný nádor. Od tej doby si Lindnord neosvojil žiadneho psa. Arthurova smrť nastala len pár týždňov pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)
  • Hoci pes je pôvodom z Ekvádoru, filmári neposkytli žiadne vysvetlenie, prečo bola pre film zmenená krajina pôvodu psa. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama