Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bývalý ochutnávač mešních vín Holden, který se jako opilý ministrant často ráno probouzel "s flanďákem v posteli", se bláznivě zamiloval do lesbičky Alyssy a rozhodl se pomalu změnit její sexuální orientaci. Přitom jsou předkládána zajímavě postavená životní moudra, při jejichž prezentacích vylézají na povrch životaschopné vtípky, které jsou později rozmělněny vyčerpáním tématu až nudné mrtičky. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Gentrification! They gon' drive out the black element to make the galaxy quote, unquote, safe for white folks. And Jedi's the most insulting installment! Because Vader's beautiful black visage is sullied when he pulls off his mask to reveal a feeble, crusty, old white man! They tryin' to tell us that deep inside we all wants to be white! - Well, isn't that true? ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční a nejednoznačné romantické drama, které bych od Kevina "Šalamouna" Smithe nikdy nečekal. Film je klidný a zároveň drsný, vážný a zároveň nadlehčený. Bavil jsem se dobře, ale myslím, že děj se dostane na nejvyšší úroveň až po příchodu Jaye a silent Boba. Bobův projev o tom, co to vlastně znamená Chasing Amy mě opravdu dostal. Krásné a zajímavé dílko, v kterém určitě nikdo nehledejte komedii. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith si pro své fanoušky připravil po zábavě ve Quick Stopu a Flákačích opravdovou emocionální bombu, která mně osobně velice zasáhla. Tento film rozhodně není pro lidi, kterým vadí homosexualita. Filmové dílo, kde není opravdová a pořádná láska, se mnou nehne. Banky, Holden a Alyssa všichni hrají brilantně své role a já jim nemám, co vytknout. Zezačátku mně trochu rozčiloval nakřáplý hlas Alyssy, ale později mi přišel docela sexy. Trochu mi vadilo, že se tam objevil později Jay se svýma kecama, které jsou jindy vtipné a vhodné, ale Silent Bob to zachránil a se svým projevem mně fakt dost dostal. Tento film je kvalitní od začátku do konce. Opravdu bych si ráda přečetla komiks Chasing Amy od Holdena. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu je opět zmíněno číslo 37. Toto číslo je alespoň jednou zmíněno v každém filmu Kevina Smitha. (Karlos80)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)

Reklama

Reklama