Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (459)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dobrých hororů je jako šafránu. Joe Hill jednoznačně předvedl, že jablko nepadá daleko od stromu a po otci zdědil mimořádný spisovatelský talent. Myslím si, že můžeme říct, že toto byla typická kingovina. Scott Derrickson mi jako režisér mimořádně sedí a znovu to potvrdil. Děj je vynikajícím způsobem vystavěný a v kombinaci s velmi dobrými dětskými výkony (minimálně hlavní dvojice) tvoří děj, který není ani na zlomek sekundy nudný. Ačkoli bych film hororem nenazýval, neboť má podstatně blíže k mrazivému psychologickému thrilleru s duchařskými prvky, tak jsem byl po celou stopáž napnutý jak kšandy. Scénář si s námi krásně hraje a hlavní psychopat není běsnící monstrum, nýbrž po celou dobu moc nevíte, co si o něm myslet a kam si ho zaškatulkovat. Tvůrci záměrně nechávají pracovat fantazii každého diváka na plné obrátky. Musím říct, že mi tento film mimořádně sedl. Je to kvalitně řemeslně odvedená práce s nulou hluchých momentů. Skvěle napsanými postavami počínaje a úžasným dějem se stupňujícím se napětím končíce. Nouze není ani o humor. Má to prostě všechno. [90 %] ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Letos se vyloženě točím v kruhu a neustále přemýšlím nad tím, jak asi může být těžké najít „beta-čtenáře". Chápu, že u klasických hororů se na logiku moc nehledí, ale Černému telefonu zejména v jeho poslední třetině sráží nohy nesmyslné scénáristické kolapsy, které by byl schopný smysluplně vyřešit i průměrný český Pepík. Protože díky tomu můžete mít nádhernou atmosféru, skvělé herce (Madeleine jako Gwen je neuvěřitelná) i výborný námět, ale na konci budete stejně za blbce. Já ten film na jednu stranu miluji, ale na druhou ho v koutku duše nenávidím za to, co s 5* potenciálem dokázal v závěru udělat. Přitom existovala spousta nenáročných cest, jak jednotlivé části poupravit tak, aby do sebe dokonale zapadaly... Držím se na skóre 7/10, ale mohlo to být podstatně pozitivnější. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Scott Derrickson je slušný řemeslník, jeho filmy vždy vypadají dobře. Zde se ale snaží spíše mechanicky než kreativně skloubit thrillerový námět únosce dětí (realita) s duchařinou (fantaskno) a moc to nefunguje. Duchařské prvky plní pouze funkci zakčnění dějového vývoje. Záporák je nedostatečně děsivý a málo vykreslený. Nedozvíme se ani jeho motiv. Dramatická linka se slabošským, násilnickým tátou nedostává dostatek prostoru. Motiv “jednou se musíš postavit sám za sebe” má drajv, ale je mířen pouze teenage publiku. Nejstabilnějším pilířem filmu je mladý Mason Thames v hlavní roli. Ještě o něm uslyšíme. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Další komerční Horůrek s dětmi, na který se vrhnou především ti diváci, co se podívají na nějaký ten Horor, maximálně tak třikrát do roka. Nebylo to úplně nejhorší, pár pěkných, Hororových momentů to mělo (dojde i na krev), ale že bych po skončení filmu měl pocit, že jsem viděl něco, co pár dní nedostanu z hlavy, tak to asi úplně né. Ale za zhlédnutí to určitě stojí. Sinister, byl tenkrát od tohoto režiséra, větší peckou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chmaták unáší chlapce, Gwen má podivné sny a Finney je natolik neopatrný, že skončí v černé dodávce a následně ve sklepě. Solidní psychothriller podle J. Hilla, který se více než potatil. Jeho knihy jsou podobně jako u otce Kinga lákadlem pro filmaře, ale filmy bývají až příliš krotké, viz Rohy, anžto Hillovy fantazie jsou drsné a surové. Na povídku Černý telefon se chystám, tudíž zatím nemám srovnání, ale film se mi líbil. Stranger Things možná byly inspirativní, avšak retro (70. - 80. léta) už letí notně dlouho. Dětští herci připomenou Kingovo To, jenže tenhle příběh je sice o zlu, avšak lidském. Dětská šikana, násilí mezi teenagery, sadistický únosce. Velmi intenzivní bylo přepadení Finneye, kterému přiběhla na pomoc Gwen. Rady ze záhrobí byly výborný nápad. Závěr kupodivu lehce ztrácel mrazivé napětí, byť střet ho opět měl. Snad jen katarzi na konci jsem nepociťoval tak silnou, jak bych očekával, proto jednu hvězdu uberu. Nic to však nemění na mé celkové spokojenosti. Sweet: Fox On The Run! dodatek: film je kupodivu mnohem lepší než povídka, která mu dala opravdu jen základ. Ale počítám, že Hill, spolutvůrce scénáře, mnohé věci s chutí dotáhnul... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu zazní celkem 11x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama