Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružstvá a príbehy začínajúcich študentov v posledný školský deň v Texase, v máji roku 1976. Na strednú školu Roberta E. Lee, školský ročník '77, nastupujú noví začiatočníci. Nováčikovia chlapci sú fyzicky týraní a ponižovaní, zatiaľ čo dievčatá väčšinou čelia slovným útokom a zahanbovaniu. Výrazné sú dve postavy. Nováčik Mitch Kramer (Wiley Wiggins) sa stáva hlavným terčom útokov starších študentov a spomedzi seniorov je to Randall "Pink" Floyd (Jason London), hviezda v tíme ako rozohrávač. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Omámený Linklaterův scénář ve zmatené Linklaterově režii, který bych mu toleroval možná v devatenácti. Ve třiatřiceti bych už ale čekal něco vyzrálejšího (což přišlo o 2 roky později) a celistvějšího, než je tahle MJ oparem obehnaná nejasná vzpomínka na střední.. P.S.: McConaughey je i jako přerostlý pubertální slizák na jedničku.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, no tento film som akosi nestrávil. Možno by to chcelo pozrieť si ho viackrát, no akosi ma nezaujalo spojenie nemotorných hercov a rozvrátenou, pomalou réžiou. Možno to bude tým, že sa hral na drámu, pričom túto líniu mohol kľudne vynechať. Navyše obdobie film zobrazujúce má oveľa lepšie charakteristické snímky. 55%. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Příjemné postavy, skvělá hudba, ale tím to bohužel končí. Ačkoliv se snímek soustředí na postavy a jednu chlastačku, i přes sympatické charaktery mi chyběl nějaký příběh, či zásadnější motivace postav. Dokonce i tyto atributy bych byl schopen oželet, kdyby snímek byl vtipnější. Takhle se jen nese v pohodovém a nevýrazném tempu, které zachraňují herci. Ale i oni mají problémy utáhnout prvních cca 40 minut, ve kterých se už tuplem nic neděje a divák čeká na party jako na spásu, která sice přijde, ale ne v takové míře, jak byste čekali. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

American graffiti, Fast times on Ridgemont high, Lords of Dogtown? Na tyhle si občas vzpomenu a zvažuju opakovanou projekci. Dazed and Confused? Zlatý voči! Člověka sice zabaví pozorovat hereckou smetánku zamlada v doprovodu rockových pecek. Půlhodina šikany aby si mohli bažanti dát s mazáky nakonec pivo, ohlížení se jestli jsem na hájskůle nejel jen na půl plynu, smlouva o abstinenci. Vše je tady až příliš prvoplánové. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedna noc v sedmdesátých letech, která může napovědět, kam povedou životní koleje v několika příštích zatáčkách. A nejsou to Americké graffiti. Naopak, Linklater má spíš než k Lucasovu pomníku mládí daleko blíž k bezstarostným epizodickým komediím typu Zlaté časy na Ridgemont High. Trvalo mi snad hodinu než jsem se vůbec dokázal trochu vcítit do těch pár postaviček a začal cítit zaujetí při jejich plánech či nezdarech. Ale až do konce jsem se toho otravného pocitu pouhé figurkovitosti a prvoplánovitosti charakterů nedokázal zbavit. Zábavné, díky soundtracku parádně poslouchatelné, ale dva roky před tímhle bych od pana režiséra čekal něco daleko trvalejšího. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Během filmování v Texasu Milla Jovovich a Shawn Andrews utekli do Las Vegas a vzali se. Protože bylo Jovovich jen 16 let, bylo manželství její matkou anulováno. (Marek#33)
  • Aby rolu dostal, Wiley Wiggins klamal o tom, že vie ako nadhadzovať a hrať bejzbal. Režisér Linklater tak musel najať dvojníka na bejzbalové scény. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Reklama

Reklama