Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na velitelství T.I.A. (Totálně Inteligentní Agentura) zjišťují, že někdo ukradnul nejnebezpečnější vynález profesora Bakterie - ZDVJ (Zastrašovací Demoralizér Vojenských Jednotek). Ten se dostal do rukou šíleného diktátora, vládce státu Tiranie, který jej hodlá použít ve válce s Anglií. Vrchní velitel T.I.A. ví jedno naprosto jistě: pokud chce získat ZDVJ zpět, nesmí úkol svěřit svým agentům Mortadelovi (Benito Pocino) a Filemonovi (Pepe Vivuela). Ale když ti dva zjistí, že T.I.A. najala arogantního a úlisného detektiva Fredyho Mazase z konkurenční agentury, rozhodnou se vyřešit případ na vlastní pěst. Mortadelo a Filemon odhalí, že Fredy je ve skutečnosti spojencem diktátora Tiranie, který jej podplatil. Rozhodnou se, že případ vyřeší na vlastní pěst. Osud celého lidstva je v jejich rukou. Otázkou zůstává: podaří se jim zachránit svět nebo je lidstvo ve velkém průšvihu? Agenti dementi se ihned po uvedení ve Španělsku stali obrovským hitem, který trhal rekordy v návštěvnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Zmatliková 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek komiksu Clever a Smart (u nás vyšlo bohužel asi jen V tajném poslání) jsem si tohle zpracování nemohla nechat ujít. Bohužel autoři předpokládají, že jejich (jistě národní) komiks všichni znají, a tak ve filmu chybí klasické uvedení do děje a představení postav (a jejich vlastností) jako je tomu např. u Asterixe. Film díky tomu působí bizarně. Představitel Filemona (Smarta – toho v červených kalhotách) navíc působí slizce. Dala bych i dvě hvězdičky za některé fóry, ale snímek působí celkově nevyváženě a demen.ně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasná blbosť ktorá nemá to ani hlavu, ani pätu, ale napriek tomu sa na to dá pozerať a ktorá pobaví. U filmov tohto druhu sa nemusí premýšľať, len sa baviť. Niektoré nápady sú dosť dobré a niektoré scény sú dosť šialené. Je to nezvyčajná komédia, preto hodnotím tak, ako hodnotím. V niečom to u mňa prekonalo aj šialenosti z komédií Leslieho Nielsena. Neviem si to vysvetliť, ale mám rád plno scén z toho filmu a v žánri komédie sa tento film vyšplhal v mojom rebríčku veľmi vysoko. ()

Reklama

Colonist odpad!

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, ale jestli je to podle nějaké bláznivé grotesky či komiksu, tak by to možná prošlo jako animovaný film. Nevím zda to, že je to úplně trapné, bylo myšleno úmyslně a má to být vtipné, ale vůbec se to nepovedlo. K tomu laciné efekty a herci, jejichž rodiče snad byli sourozenci. Sice zajímavý dabing (myslím, že ty hlavní dva pošuky dabovali Lábus a Krampol), ale ani to tenhle paskvil nezachrání. Já nejsem nějaký páprda a zastánce suchého inteligentního humoru, já se zasměji i té největší absurditě, buranskému humoru nebo i něčemu, co je natočeno úmyslně tak, aby to vypadalo trapně a přehnaně, ale musí to být nějaký normální film! Tohle byla hrůza! ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozporuplná, ale přesto těžce podhodnocená komedie s poněkud otřepaným tématem dvou neschopných agentů, kteří originálním způsobem zneškodní všechny protivníky a bla bla bla bla bla. Vtip filmu je založen na kombinaci úchylných masek, infantilního grafického, vulgárního verbálního a tomajerryiodního scénářového humoru, což sice ze začátku působí dost divně, ale pak jsem si zvykl a celkem se mi to líbilo a dost vtipů mně rozesmálo. Komedie je technicky provedena neuvěřitelně příšerně, ale to je záměr, takže jsem ochoten to akceptovat. Herecké výkony jsou úchylné, ale do kontextu filmu celkem zapadly. Scénář je sice poněkud překombinovaný, ale docela vtipný, a nikdy bych neuvěřil, že tahle hudba se vůbec k nějakému filmu může hodit, kombinace šansonů, španělských pohodových podivností a citací z Jamese Bonda je ale zajímavá. Film (ani komiks, který naneštěstí znám jen málo, ale jestli má podobný styl humoru, asi není špatný) rozhodně není pro děti, ale pro infantilní dospělé, kteří jsou navíc magoři. Pak se vám to třeba bude líbit, zvlášť s hodně dobrým dabingem pánů Krampola a Lábuse. - Co jste to namluvil domácímu, že nás nechal klidně odejít? - Zaplatil jsem. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

"Bhondovi dhejte phadáka. Odtheď bhudu Vhaším aghentem jhá. Jhá vhím, žhe nheumím mhluvit anhi shvou rhodnou řhečí. Nheovládám bhojové uhmění. Ahle nha zvhláštní škhole jhsem dhostal dhvojku z khotrmelců. A phokud dhementa nezhaměstáte, bhude tho rhasismus!!!" Agenti dementi si zakládají - jak již název napovídá - na dementním humoru, který je zde od A do Z. Tedy plno fekálií, mlácení po hlavě a pádů předmětů na lidi, podobně jako v Tom & Jerry. Akorát zde je to opravdu excelentně dementní. Bylo by to na odpad, kdyby celý vizuál nepůsobil jako z filmu J.P.Jeunet. Minimálně to musím pochválit. Takže jedna hvězda, několik úsměvů a nikdy více. 40% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy populárního komiksu Španěla Francesca Ibaneze "Filemon y Mortadelo", který je ve zbytku Evropy znám pod názvem "Clever & Smart". Jeho popularita byla v 80. letech obrovská hlavně v Západním Německu, přičemž se pro tamní trh ovšem tiskl v tiskárně Naše vojsko v Praze. V němčině vyšly desítky dílů, v češtině však vyšel po revoluci jen jeden jediný. (Stejšn)

Reklama

Reklama