Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vysoce ponurej příběh o někom, kdo zapříčinil smrt až čtyř set pacientů? NE! Divák musí dvě hodiny koukat na vizuálně i obsahově extrémně mdlou kriminálku, kde neni ani náznak snahy zabřednout do hloubi mysli hlavní postavy, která navíc dle scénáře neudělala zřejmě vůbec nic, protože v každý scéně jenom je a čumí. To i kdejakej céčkovej slasher má psychologii vraha načrtnutou s větším umem. Dobrá sestra je tak nudná a prázdná, že jsem se dozvěděl víc o napařovači oděvů než o Charliem Cullenovi. Ale aspoň mám teď z krku jeden vánoční dárek. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelé jsou zárukou kvalitního zážitku. Příběh o to hrozivější, že předlohou byly skutečné události. Tu bezmoc si nedokážu představit. Uvažovala jsem o pěti hvězdách, které by měl film zaslouženě. Většinou se snažím nemít žádná očekávání, ovšem nemůžu se zbavit dojmu, že jsem přeci jen z principu anotace příběhu čekala trochu vygradovanější hru kočky s myší a pak hon na kočku. Na kvalitní podívané to ovšem nic nemění. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Treti dejstvi se zda nedokoncene a vubec od pribehu odehravajicim se ve stupidnich nemocnicnich pokojich jsem cekal vice. Je zcasti osobni, zcasti socialni kritika. Prekvapilo me, ze neco takoveho mohlo trvat 16 let a bylo zodpovedne za smrt 400 osob. Chastain predvadi hluboce citlivy vykon a je stredem filmu. Cele to pusobi spis jako evropsky emelecky film nez americky politicky thriller a kriminalni drama. Usetrete cas a prectete si o tomto pripadu clanek v casopise. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z nekonečné řady filmy opřených o skutečné události, který ovšem navzdory tématu a dobrým hercům nedokáže naplno vtáhnout a chytnout za srdce. Good Nurse má tu smůlu, že podobných filmů jsme už pár viděli a že ono téma vraždícího zdravotního bratra není - bohužel - zas tak ojedinělé a i v našich končinách sme jednoho podobného měli. Jakkoliv je hrozné co Charles Cullen dělal a 400 je extrémní číslo, tak tady to zdaleka nefunguje tak jak by mělo a nejspíš i chtělo...60% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Eddie Redmayne by byl skvělý mladý Hannibal Lecter. Umí zahrát nejenom brečící trpitele, ale i znepokojivou vyšinutost. Film je ale průměrný. Zajímavý námět, který mrazí faktem že jde o skutečnou událost, pro celovečerák ale dramaticky nedostatečně rozpracovaný. Temný tón se sterilním nemocničním prostředím atmosféricky fungují, ale aby nás zasáhlo vyřešení problému Jessicou Chastain, musela by být jinak, hlouběji, nastavena psychologie mezi ní a Redmaynem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama