Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Norská diplomatka se vydává na Blízký východ a spoléhá se na to, že jí staří přátelé (a hluboké tajemství) pomůžou vysvobodit unesenou dceru. (Netflix)

Recenze (30)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Norská matka, která z Izraele zachraňuje unesenou dceru islámským státem kdesi na Sinaji. Scénář plný zvratů a překvapení dobrý, výprava a vizuál solidní, obsazení vypůjčené z Faudy (2015) a i ten autentický izraelský blízkovýchodní  rukopis tam je znát, ale za mne to zahynulo do průměru následujícími faktory: 1) spousta nevěrohodných scén ( zřejmě díky norskému sluníčkářskému postoji ke konfliktu Izrael vs. Palestinci ) 2) zbytečná snaha tlačit emoce, kterým jsem nevěřil 3) největší záporák seriálu nakonec nebyl terorista z islámského státu ani hamasu, ale permanentně iritující norská matka. Nebudu přehánět, když napíšu, že ta celý seriál zadupala. PS: Cenu sympaťák roku vyhrává izraelský ministr ve Škodě Kodiaq. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád seriály s blízkovýchodní tématikou a Dívka z osla (to malé o tam sedí mnohem víc) má rozhodně svoje klady - hlavně solidní spád díky krátké stopáži epizod. Na druhou stranu se ale nejde ubránit srovnání s jinými kousky (hlavně s Faudou a to nejen díky účasti některých herců) a tam už to bohužel není taková sláva. Sice nevím jak bych se v podobném případě choval - nejspíš taky jako debil - ale děsně mě iritovala nejen samotná unesená Pia, tak hlavně její matka, která kam vlezla to akorát všechno zkomplikovala a místo vysloužilé diplomatky připomínala spíš slona v porcelánu.Další sérii,která by se mohla jmenovat Osel z Jeruzaléma bych si ale klidně dal ...70% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatímco místní kmen sborově slintá nad Zaklínačem, já jsem objevil tenhle kousek, který je úplně stranou mimo veškeré dění což si absolutně vůbec nezaslouží. Věci o únosech ISIS nebo vztahy Izraele vs Palestiny jsme to už měli x krát, vzpomeňme  třeba luxusní Faudu, ale tady ten seriál je dokonalej v postavách, jejich provázanosti a schopnosti neskutečně ovlivňovat vývoj děje. Nechybí tomu vůbec nic z hlediska dramatičnosti, kvality scénáře, schopnosti překvapovat diváka, jediný, že to skončilo v momentu, kdy bych si přál další dávku. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Český název je opravdu nomen omen. Je to taková dívka z osla. Ostatní nechť mi prominou, ale toto bylo o ničem. Akorát se tu přehazovala politika z ISIS na Hamás, Mosad se tu tajně mísil tu více či méně a Norsko o ničem "vlastně" nevědělo. A všechno se to dělo pouze díky norské rozprávěčce, která se kdysi při mírových dohodách seznámila s palestinkou a izraelcem  a teď po nich chce zachránit dceru. Mě to připomnělo dávné zprávy z TV, že západní břeh Jordánu a pásmo Gazy jsou neustále ve velkém napětí a blablabla... Každý má máslo na hlavě, všichni chtějí ze situace něco vytřískat a navíc zrádců je tu habakuk a přitom nikdo neustoupí ani o píď a západ se k ničemu nehlásí. Mě to tedy vůbec neoslovilo akorát mi to odhalilo ty zákulisní intriky o kterých se běžně žádný obyčejný člověk nedozví. Za mě 45% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Díky půlhodinovým epizodám seriál neskutečně šlape, takže se tu nenajde ani jedna chvilka, aby se divák rozhlížel, co kde lítá. O dramatické chvilky není nouze, najde se i jedna nervydrásající sekvence, ze které mi nebylo dlouho dobře a ani herecky to není vůbec špatné, ačkoliv norská matka mi občas fakt lezla na nervy. Nicméně přesně podle dnešních trendů jsou tu v hlavní roli ženy a chlapi jsou tu odsouzeni do role juniorních partnerů. A v muslimském světe, kde se seriál částečně odehrává, to vynikne o to víc. Druhou věcí, která mě zarazila, je neznalost prostředí. Pokud by se jednalo pouze o norskou produkci, tak ještě dejme tomu, ale vzhledem k tomu, že se na sérii podíleli i Izraelci, tu některé věci bijí do očí. Ale to dobré nakonec převládlo. 70% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama