Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

lekr 

všechny recenze uživatele

Všechno má mít svůj konec ale Noční můra v Elm Street už do toho měla praštit dávno. Tak teda tady Freddy umře dost ničemnou smrtí a doufá že nás tím zaujme. Mě by teda zaujal ale to by se už neměl zase vzkřísit a nenaplňpvat nás jistotou že je po smrti když to není pravda. Freddy přežije všechno ale když sleduju ty čím dál horší a horší díly co vznikají tak si říkám že si Freddy už měl dát pokoj a zůstat navždy mrtvej protože žádné nové inovace se v žádné Noční můře nedostane. Ta pravá noční můra je hold jen jedna.... ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem to viděl na jednu hvězdu, k závěru dvě, po konci na odpad! - kvalita kolísala opravdu hodně. Absolutně žádná návaznost na předchozí díly, jen samostatný film jako zakončení Freddyho poutě po snech a rozloučení je to fakt debilní. Pár dobrých vtipů by se našlo ( stareček na autodromu jezdící dokola ), ale bylo jasně víc hovadin. Poslední noční můra spolu s druhým dílem do série vůbec nezapadá. 25% [srpen 2007] ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je hrozně nahoru-dolů, ale nevidím to s ním až tak bledě. Horor jde stranou a příběh je na jednu stranu fakt stupidní, ale na druhou i docela zajímavý. Zápletka stručně: Freddy má problém, došly mu děti ve Springwoodu. Takže posledního přeživšího použije jako návnadu a pošle ho mimo město... Motají se sem sračky jako ‚dream people‘ – nějací démoni nočních můr, kteří našli největšího možného chlíváka právě ve Fredovi a to díky nim získal ony nadpřirozené schopnosti. A dost přitažený za vlasy mi přišlo vyvraždění mládeže celého městečka, aniž by se o tom doslechlo blízké okolí... Ale tak co no. Naopak k zahození nejsou náhledy do jeho minulosti (žena, dítě), i když to už je asi moc Roba Englunda bez masky (která mi teda tentokráte přišla podezřele gumová). Z Kruegera už je tady vyložený komik a sviňák v jednom. Hrátky s nahluchlým typem, videohry s jiným, létání na koštěti (krátký, ale náhodou stylový!), machrování že ho nic nezabije... – to vše je dobrá sranda. Nepovedlo se obsadit dva hlavní charaktery (John, Maggie), ovšem zase tu jsou dvě povedená camea (Depp, Cooper). Je to slátanina, některé efekty nestojí za nic (asi kvůli 3D), a k ‚true‘ to má daleko, ale prostě nevidím důvod proč to poslat do sraček – místy jsem se štval, místy (častěji) jsem se bavil. Druhý díl pro mě zůstává nejhorším, a to ani ten nebyl nijak katastrofální. 5,5/10. „Every town has an Elm Street.“ ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po trochu těžkopádné pětce série potřebovala svěží vítr do plachet a změnu konceptu, a tak tvůrci přišli s ultimátním zakončením, které už je prakticky bláznivou komedií. Hororové scény balancují na hraně grotesky (možná jí dokonce už jsou) a mně to upřímně vůbec nevadilo. Freddyho smrt nalila do franšízy velkou dávku humoru a neměl bych s tím vůbec problém. Má to ale jedno velké ALE. Tvůrci si v celkovém tónu snímku neudělali úplně jasno, a tak je z toho ve finále dost roztříštěná podívaná, která jde z jednoho extrému (slapstick komedie) do druhého extrému (vážně míněné flashbacky). Přidejte k tomu nejhorší herecké výkony z celé série, šílené cameo role (Tom Arnold a Roseanne Barr, WTF), ne úplně uspokojivě strukturovaný příběh a velmi zastaralé scény přizpůsobené 3D formátu a máte z toho velmi rozporuplný film, který je sice svým způsobem velmi zábavný, ale není moc hoden postu zakončení legendární hororové ságy. Naštěstí o pár let později přišel Wes Craven se svou Novou noční můrou, která ten post zabrala s mnohem větší důstojností. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Příjemné překvapení po zajímavém prvním dílu a sérii více či méně nudných pokračování. Freddyho smrt mi sedla, ať už kvůli Ivanově noci na Lysé hoře, zajímavé kameře (i když v závěrečné pasáži to 3D... no prostě relikt doby)... Postavy mi konečně přišly jako osobnosti a ne jen jako čerstvé maso do Freddyho mlýnku. Dobré to bylo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Peter Jackson napsal pro film scénář, který nakonec nebyl použit. Freddy (Robert Englund) v něm ve světě snů stárnul a slábl, zatímco zdrogovaní teenageři ze Springwoodu během nočních party vstupovali do snového světa, aby ho zmlátili. (Karlos80)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 34,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • 12. září 1991, den před americkou premiérou filmu, byl v Los Angeles na 13. září vyhlášen Den Freddyho Kruegera. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama